, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κλείνει προσωρινά εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη – «Δεν αντέχουμε τα νέα μέτρα»

Προσωρινό λουκέτο μπαίνει σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, λόγω των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς η λειτουργία του κρίθηκε ασύμφορη.

Όπως είχε γίνει γνωστό, προ ημερών, από τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη, ειδικά στην εστίαση τα νέα μέτρα που είναι σε εξέλιξη έχουν ως εξής: ωράριο έως τις 24:00. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες και υπάρχει απαγόρευση μουσικής.

Στο άκουσμα των νέων μέτρων επιχειρηματίες στην εστίαση «έχασαν» τη γη κάτω από τα πόδια τους, διότι ήλπιζαν τις ημέρες των εορτών να υπάρχει κινητικότητα ικανή να φέρει έσοδα στα ταμεία τους. Ήδη από την πρώτη ημέρα των νέων μέτρων επιχειρηματίες προμήνυαν ότι θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα κέρδη τους με αυτό το καθεστώς. Κάποιοι μάλιστα αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους. Ένας εξ αυτών είναι ο ιδιοκτήτης του καφέ – εστιατορίου το «Ανατολικόν», Δημήτρης Βασιλειάδης. «Ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τώρα και πιστεύω μετά από όσα έχουμε ζήσει έχουμε αντέξει πολύ με όλη αυτή την κατάσταση», τονίζει μιλώντας στην Karfitsa. «Τα μέτρα δεν έχουν καμία λογική. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις εκκλησίες είναι ο ένας πάνω στον άλλον, η μουσική στα μαγαζιά τους έφταιξε;», διερωτάται.

Το κατάστημα του, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στηρίζεται στον συνδυασμό φαγητό – μουσική και για αυτό, όπως δηλώνει, δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση την απαγόρευση της μουσικής, αλλά και τον περιορισμό του ωραρίου. «Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τους πελάτες 23:30 για να φύγουν επειδή πρέπει να κλείσουμε στις 00:00», ξεκαθαρίζει. Σημειώνει δε ότι τα μέτρα στήριξης προς τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που πλήττονται θα πρέπει να είναι περισσότερα. «Οι εργαζόμενοι μας ευτυχώς μπορούν να βγουν σε αναστολή, όμως για εμάς τους ιδιοκτήτες δεν υπάρχει κάποιο ποσό για να μπορέσουμε να ζήσουμε», υπογραμμίζει.

Η αναστολή της λειτουργίας του εστιατορίου του κ. Βασιλειάδη θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και έπειτα «βλέπουμε πως θα εξελιχθούν τα μέτρα και ανάλογα θα πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας», καταλήγει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.