, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κορδελιό: «Ρεκτιφιέ» στην πλατεία Ελευθερίας – Φουλ οι «μηχανές» για το υπόγειο πάρκινγκ, ανακαινίζεται η παιδική χαρά (ΦΩΤΟ)

Να δώσει ζωή ξανά στην πλατεία Ελευθερίας έχει βάλει σκοπό η διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Πρώτο και κύριο ζήτημα είναι η επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ, το οποίο εδώ και 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό εξαιτίας διαφόρων δυστοκιών. Στόχος είναι το υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 150 θέσεων να επαναλειτουργήσει εντός του 2024. «Το υπόγειο πάρκινγκ είναι για 15 χρόνια κλειστό. Η απραξία του έχει επιφέρει κάποιες φθορές στα ηλεκτρολογικά και στα μηχανολογικά, λόγω του ότι είχαμε και θέματα με την υγρασία στην οροφή του. Ήδη ξεκινήσαμε και διαμορφώνουμε την οροφή ώστε να την μονώσουμε κομμάτι – κομμάτι και να μην υπάρχουν προβλήματα», επισημαίνει σε δηλώσεις του στην Karfitsa ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η ήδη υπάρχουσα μελέτη πυρόσβεσης για την πυροπροστασία, ώστε να δοθεί η αδειοδότηση για τη χρήση του πάρκινγκ και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Ο κ. Αλεξανδρίδης υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης είναι σοβαρό στην πυκνοδομημένη περιοχή και το υπόγειο πάρκινγκ θα συμβάλλει ώστε να απελευθερωθεί η οδός Ανδρέα Παπανδρέου. «Η τοπική κοινωνία το περιμένει. Το πρόβλημα του πάρκινγκ στην περιοχή του Ελευθέριου Κορδελιού είναι τεράστιο. Στην Ανδρέα Παπανδρέου έχουμε διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα. Η αστυνόμευση που υπάρχει είναι μικρή γιατί δεν υπάρχει και διέξοδος στους πολίτες για να τους δώσουμε χώρους στάθμευσης. Μόλις ανοίξει το πάρκινγκ θα μπορούμε να δώσουμε αυτή τη διέξοδο στους πολίτες», σημειώνει.

Ταυτόχρονα η παιδική χαρά της πλατείας Ελευθερίας ανακαινίζεται πλήρως, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας με την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης δενδροφυτεύσεις και παρεμβάσεις στο πράσινο.

Μετά από τη λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ, στις βλέψεις της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Karfitsa ο κ. Αλεξανδρίδης, είναι να διατεθεί ο χώρος του αναψυκτηρίου «ώστε να το πάρει κάποιος ιδιώτης και η περιοχή να αποκτήσει ξανά ζωή». Η πλατεία Ελευθερίας θα μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικά events και δρώμενα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.