, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Λάρισα: Με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και σύγχρονες τεχνολογίες ανοίγει τις πύλες της η «AgroThessaly» (ΦΩΤΟ + Video)

Η καινοτομία και οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την 13η Πανελλήνια Έκθεση Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, «AgroThessaly», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος της Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόκειται για μια διαδικασία εξωστρέφειας, μια δραστηριότητα που έχει άμεση σχέση με το στίγμα της περιοχής: τον πρωτογενή τομέα. Με 766 εκθέτες από 34 χώρες, και περίπου 250 ξένους εμπορικούς επισκέπτες, τα εγκαίνια της «AgroThessaly» θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 19. 00, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο δημαρχείο Λάρισας, ο Δήμαρχος του δήμου, Απόστολος Καλογιάννης, μίλησε σε δημοσιογράφους για την καινοτομία της έκθεσης αυτής, για τις σύγχρονες τεχνολογίες, καθώς και για τους πολύτιμους συνεργάτες της. «Σοβαρότητα και εμπιστοσύνη είναι τα κύρια “συστατικά” των συνεργασιών και της επιτυχίας που τους επακοκουθεί», ανέφερε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Το παρών έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λάρισας, Παναγιώτης Νταής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικιδης, ο πρόεδρος της ΣΕΑΜ, Σάββας Μπαλουκτσής, καθώς και ο Γενινός Διευθυντής HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος τόνισε ότι η Λάρισα είναι εκθεσιακά το δεύτερο κέντρο σε επίπεδο πρωτογενή τομέα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ξενάγηση στην πόλη της Λάρισας πραγματοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Νταή

Μερικά από τα εκθέματα της «Agrothessaly»

Γεωργικά μηχανήματα και ελκυστήρες, εργαλεία κατεργασίας εδάφους, εφόδια, πολλαπλασιαστικό υλικό, φυτώρια, κηπουρικά μηχανήματα, δασικός εξοπλισμός, μηχανήματα για την κτηνοτροφία – πτηνοτροφία, ζωοτροφές, υπηρεσίες, οργανισμοί, ειδικός τύπος κτλ, συνθέτουν το πλούσιο και σύγχρονο περιεχόμενο της «AgroThessaly» που θα προσφέρουν πιο κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους αγρότες, ασφάλεια και υγιεινή, καθώς και έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον εξοπλισμό.

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής: Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 & Κυριακή 5 Μαρτίου: 10.00 – 19.00, Σάββατο 4 Μαρτίου: 10.00 – 20.00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.