Σε μία κίνηση που δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο προχώρησε η Μαρίνα Σάττι, με το videoclip του τραγουδιού της «Αχ Θάλασσα», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Μάλιστα, το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πατέρα της και στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους την τελευταία δεκαετία στη θάλασσα.
Με ένα ξεχωριστό τραγούδι από εκείνα που αφήνουν άφωνο το κοινό και έναν σκοπό σημαίνουσας αξίας, η Μαρίνα Σάττι δείχνει το μεγαλείο της έμπρακτης αλληλεγγύης. Το videoclip της καλλιτέχνιδας συγκλονίζει τους πάντες καθώς, όπως αναφέρεται στο κομμάτι, την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον 29.984 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, εκ των οποίων τα 1.274 ήταν παιδιά.
Όπως σημειώνει η Εύα Σαββοπούλου, μέλος του τομέα επικοινωνίας Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα στην Karfitsa, «Είναι μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους, από τα σπίτια τους, λόγω των πολέμων που συνεχίζονται και αναζωπυρώνονται σε όλον τον κόσμο»
«Κάθε φωνή , μάλιστα όταν έρχεται από καλλιτέχνες που έχουν τόσο μεγάλη απήχηση και δύναμη στο κοινό τους είναι σημαντική για να υπενθυμίσουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να αναζητούν ασφάλεια όσο η πατρίδα τους δεν μπορεί να τους το προσφέρει», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Σαββοπούλου.
Αναφορικά με το videoclip αναφέρεται ότι «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που το βίντεο υπενθυμίζει αυτή την πραγματικότητα των ανθρώπων που όταν δεν βλέπουν να έχουν άλλες εναλλακτικές για να αναζητήσουν ασφάλεια και την προστασία του ανθρώπινου δικαιώματος στο άσυλο, αναγκάζονται να κάνουν αυτές τις ριψοκίνδυνες διαδρομές με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους».
Καταληκτικά, η κα. Σαββοπούλου τονίζει ότι «Κάθε φωνή και βοήθεια είναι σημαντική γιατί κάθε φορά απευθύνεται και σε περισσότερους ανθρώπους. Βλέπουμε πόσο μεγάλη υποστήριξη έχουμε από ανθρώπους όλων των τομέων και ο κάθε άνθρωπος θα στηρίξει με τον τρόπο που μπορεί, μικρή η μεγάλη βοήθεια είναι σημαντική».
Μάλιστα, σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες:
«Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσική παραγωγός Μαρίνα Σάττι συμμετέχει στην έκκληση του Οργανισμού για αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, δωρίζοντας τα έσοδα από το καινούριο της μουσικό βίντεο «Αχ, θάλασσα» για να υποστηρίξει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας για τα παιδιά πρόσφυγες.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται σε μια συγκυρία που ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων σε όλον τον κόσμο έχει φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς 120 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων, της βίας και των διωγμών. Οι μισοί από τους πρόσφυγες παγκοσμίως είναι παιδιά, που είδαν τη ζωή τους να γκρεμίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Την ίδια ώρα, το δικαίωμα των ανθρώπων να αναζητούν ασφάλεια βρίσκεται υπό απειλή σε πολλά μέρη του κόσμου. Καθώς οι πόλεμοι και οι συρράξεις αυξάνονται, χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν επικίνδυνες θαλάσσιες και χερσαίες διαδρομές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Μόνο μέσα στο 2023 εκτιμάται ότι περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο».


