Πέτσας από Θεσσαλονίκη: Λύσαμε ένα θέμα το οποίο ταλάνιζε για δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων

Την επίλυση του ζητήματος των κατοικιών των Μετεώρων μετά από 47 χρόνια ανακοίνωσαν ο υφυπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 14/1 στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.

«Λύσαμε ένα θέμα το οποίο ταλάνιζε για δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων εδώ στο δήμο, με έναν τρόπο συλλογικό. Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης συνέδραμαν σε αυτό, ο κος Γεραπετρίτης, ο κος Ταγαράς, φυσικά και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε σε συνεργασία με τον δήμο και χτίζοντας πάνω στην καλή δουλειά και την προετοιμασία που έχει γίνει από τον Σταύρο Καλαφάτη εδώ και αρκετά χρόνια, να μπορέσουμε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα που δίνει μια οριστική λύση συνταγματικά σωστή και υπηρεσιακά έτοιμη να δρομολογηθεί άμεσα» δήλωσε ο υφυπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το δημαρχείο Παύλου Μελά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ικανοποιημένος για τη δρομολόγηση και επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο δήμο αρμοδιότητάς του δήλωσε «Την προηγούμενη φορά που ήρθε είχε υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου Α2 μέσα στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά με 4,5 εκ περίπου και συμβάλει ώστε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει 50 χρόνια την κοινωνία των Μετεώρων της Πολίχνης. Και στα ανταποκρίθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίσκεψη του δόθηκε λύση και στα δύο αυτά θέματα.»

«Το 2014 έβαλα τις βάσεις για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της περιοχής των Μετεώρων για να σταματήσει η ταλαιπωρία 400 οικογενειών εδώ και 45 και πλέον χρόνων. Με την καθοριστική συμβολή, του φίλου, αναπληρωτή Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, πλέον δίνεται οριστική λύση. Η παρουσία μας εδώ ουσιαστικά αποδεικνύει  ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και δίνει οριστική λύση για να ανακουφίσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη αυτές τις συγκεκριμένες οριστικές λύσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος ευχαρίστησε τους υφυπουργούς και το δήμαρχο που δόθηκε λύση στο πρόβλημα των κατοικιών στην περιοχή των Μετεώρων της Πολίχνης.