«Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει εδώ και χρόνια». Αυτό δήλωσε η καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μιμή Ντενίση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη νέα της σειρά με τίτλο «Madre», τα γεγονότα της οποίας θα εκτυλίσσονται στη Θεσσαλονίκη.
Η Μιμή Ντενίση μίλησε χαρακτηριστικά για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας αλλά και για τη ζωή των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής όταν έφτασαν στην Ελλάδα. Τόνισε συγκεκριμένα ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλούσια ιστορία και αποτελεί μάνα για πολλούς.
«Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να γίνει σαν δεύτερη πατρίδα μου. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Η Θεσσαλονίκη ελευθερώθηκε 84 χρόνια μετά από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Καινούριες χώρες, λέγανε. Εγώ δεν θέλω να είναι ακόμα καινούριες χώρες. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει εδώ και χρόνια. Εμείς οι Αθηναίοι δουλεύουμε με γνώμονα την Αθήνα που έχει γίνει αυτό το “τέρας” των 5 εκατ. και κάνουμε έργα που αφορούν αυτή την πόλη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν σταμάτησε ποτέ να έχει ιστορία. Ήταν πάντα στην κορυφή. Η Θεσσαλονίκη στον μεσοπόλεμο ήταν ένα “καζάνι” που έβραζε μιας κοσμοπολίτικης πόλης, με ακμάζουσα εβραϊκή κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Πολλοί με ρωτάνε γιατί αυτός ο τίτλος. Ο τίτλος είναι Madre, Μάνα. Όλη η ιστορία της Θεσσαλονίκης και η δική μου ιστορία περικλείεται στη λέξη μάνα. Η Θεσσαλονίκη έγινε μάνα για τους πρόσφυγες, προσφυγομάνα. Ήταν η μητέρα του Ισραήλ για τους Εβραίους. Μάνα είναι και το κεντρικό πρόσωπο, η Φιλιώ που παίζω εγώ, η οποία είναι μάνα όχι μόνο για την οικογένειά της αλλά και για όσους έχουν την ανάγκη της».



