ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΟΑΣΘ: Τα παρατημένα λεωφορεία και ο «ανανήψας» άφαντος πρόεδρός του!

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
07/07/2023
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
ΟΑΣΘ: Τα παρατημένα λεωφορεία και ο «ανανήψας» άφαντος πρόεδρός του!

Με αφορμή το θέμα των παροπλισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ που αγοράστηκαν από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους των πολιτών προς το Δήμο με δαπάνη της διοίκησης του Δ. Θεσσαλονίκης, λάβαμε μιαν επιστολή με υπογραφή «ΟΑΣΘ» και μολονότι ζητήσαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο να δώσει συνέντευξη προκειμένου να απαντήσει, μείναμε στην επιστολή αυτή την οποία και δημοσιεύουμε για λόγους αρχής και δεοντολογίας με την επιβεβλημένη ανταπάντησή μας.

Η επιστολή του ΟΑΣΘ

Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης 30/6/2023

Απάντηση στην εφημερίδα «Karfitsa»

«Σε σχέση με το ανυπόγραφο δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Karfitsa», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παρατημένα στον ΟΑΣΘ τα λεωφορεία της Λειψίας», θέλουμε να διορθώσουμε κάποιες από τις λανθασμένες παραδοχές του, οι οποίες θα είχαν αποφευχθεί αν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας πριν τη σύνταξη του κειμένου. Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εφαρμόζοντας σχετική νομοθεσία, κάθε καλοκαίρι δρομολογεί μικρότερο αριθμό λεωφορείων σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο. Κατά την υλοποίηση του θερινού προγράμματος υπάρχουν, κάθε χρόνο, λεωφορεία τα οποία δεν δρομολογούνται και παραμένουν στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ, στο Φοίνικα και στη Σταυρούπολη. Η διοίκηση του Οργανισμού επέλεξε το φετινό καλοκαίρι να κρατήσει στα αμαξοστάσια της τα λεωφορεία από τη Λειψία, που διατέθηκαν στον ΟΑΣΘ με χρησιδάνειο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για οχήματα τα οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημαδιένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα και εξυπηρέτησαν χιλιάδες επιβάτες που μετακινήθηκαν με αυτά. Πρόκειται για οχήματα τα οποία διατέθηκαν στον Οργανισμό σε μία κρίσιμη στιγμή, που ουσιαστικά αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τους επιβάτες λόγω έλλειψης αστικών, προσφέροντας ανάσες στους συμπολίτες μας που έπρεπε να μετακινηθούν με τα λεωφορεία. Τη δύσκολη εκείνη στιγμή για τον ΟΑΣΘ και για τους επιβάτες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έκλεισε τα μάτια απέναντι στο οξύτατο πρόβλημα, αλλά επέλεξε να ασχοληθεί, να βοηθήσει, επέλεξε να… βάλει πλάτη, γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε δημοσίως.Τα λεωφορεία από τη Λειψία δεν είναι παρατημένα. Τα λεωφορεία από τη Λειψία βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου φυλάσσονται και υφίστανται προγραμματισμένη συντήρηση ρουτίνας, ώστε από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε ο Οργανισμός θα επανέλθει στο χειμερινό πρόγραμμα λειτουργίας του, να δρομολογηθούν εκ νέου. Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών ΘεσσαλονίκηςΑγαπητοί, Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω κομματικών επιδιώξεων και ιδεολογικών εμμονών, βρέθηκε στο παρελθόν στη δίνη περιπετειών, φτάνοντας σε σημείο κατάρρευσης, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις, για να ξεπεραστούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΟΑΣΘ και να προσφέρουμε στους Θεσσαλονικείς ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης

Η θέση της «Κ»

Άφραστον θαύμα! Ειλικρινώς χαρήκαμε που ανακαλύψαμε έστω και με μια (ανυπόγραφη) επιστολή ότι ο ΟΑΣΘ δε διοικείται από … άλαλους. Μολονότι, έχουμε ζητήσει συνέντευξη εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, διορισμένο πρόεδρο του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη, εκείνος δεν είχε καν την ευγένεια να μας απαντήσει έστω αρνητικά. Ας είναι, η ευγένεια άλλωστε, είναι μια αρετή προς εξαφάνιση, γιατί ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ να αποτελέσει εξαίρεση; Εντούτοις, μετά την σπουδή και κυρίως τα αντανακλαστικά που έδειξε ως Οργανισμός για το ρεπορτάζ της «Κ» της 1 Ιουλίου (είθε τα ίδια αντανακλαστικά να έδειχνε και απέναντι στα μύρια προβλήματα των λεωφορείων του που ταλαιπωρούν καθημερινώς τους πολίτες), έσπευσε (Ο Οργανισμός αορίστως) να συντάξει μιαν επιστολή – απάντηση την οποία ζητούσε να δημοσιεύσουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πουθενά στο ρεπορτάζ δεν αναζητήθηκαν ευθύνες του ΟΑΣΘ, το κείμενο σχετιζόταν με τις ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εμείς, αντ’ αυτής της επιστολής, ζητήσαμε εκ νέου μια συνέντευξη από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κύριο Κώστα Ταγγίρη για να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων προς γνώση του κοινού της Θεσσαλονίκης κι εφόσον θεωρεί ότι το ρεπορτάζ της «Κ» δεν είναι ορθό να αποκαταστήσει ευθέως και ΕΠΩΝΥΜΩΣ την αλήθεια. Προτίμησε όμως για μια ακόμη φορά να αρνηθεί αρκούμενος σε ένα κείμενο το οποίο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ 100% το ρεπορτάζ της «Κ».

Related Post

Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη – «Ποτάμια» οι δρόμοι στο κέντρο (ΦΩΤΟ+Video)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στοίβες τα παρατημένα εισιτήρια δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες (ΦΩΤΟ)

Στο Χαμζά Μπέη η Λίνα Μενδώνη – «Το μνημείο απελευθερώνεται από τα δεσμά του» (ΦΩΤΟ+Video)

Μεγάλη συναυλία στην Καλαμαριά για το μετρό – Γλέντι έξω από το σταθμό (ΦΩΤΟ+Video)

Φανταζόμαστε, ότι αυτή η επιστολή είναι εις γνώση του, ως επικεφαλής του πολύπαθου Οργανισμού. Όπως είμαστε – περίπου – βέβαιοι, ότι λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία κι όχι ως εντολοδόχος πιθανώς, άλλου μέλους του Δ.Σ. το οποίο υπό τη θεσμική ιδιότητά του έσπευσε να του παραπονεθεί για να πάρει θέση αντ’ αυτού. Για να δούμε όμως σειρά προς σειρά όλα τα ζητήματα που θέτει:

Με αφορμή την ανυπόγραφη απάντηση του ΟΑΣΘ στο δημοσίευμα της εφημερίδας Karfitsa. 

Την απάντηση δεν την υπογράφει κάποιος από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ούτε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ούτε κάποιος από το Δ.Σ. μέλος του οποίου είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η απάντηση μας ήρθε απλά ως ΟΑΣΘ. Επειδή αναφέρεται σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ της «Κ». Να υποθέσουμε ότι απαντά σύσσωμο το Δ.Σ.; Απαντά ο ίδιος ο πρόεδρος ο οποίος είναι και εδώ άφαντος;

Οσο για το περιεχόμενο:

Επιβεβαίωση πρώτη:

Η απάντηση του ΟΑΣΘ έρχεται και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφέρει ότι: Τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που αγοράστηκαν από τη Λειψία με απόφαση του δημάρχου Κ.Ζέρβα και τα χρήματα των δημοτών (από τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) δεν κυκλοφορούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη μας το καλοκαίρι και για το λόγο αυτό βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Κατά την ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Οργανισμού επέλεξε το φετινό καλοκαίρι να κρατήσει στα αμαξοστάσια της τα λεωφορεία από τη Λειψία, που διατέθηκαν στον ΟΑΣΘ με χρησιδάνειο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης».

Ωστόσο, στην απάντηση δεν αναφέρεται πουθενά ξεκάθαρα ο λόγος που επιλέχθηκε τα συγκεκριμένα λεωφορεία να παραμείνουν παροπλισμένα. Γιατί δεν απαντάει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα οχήματα να μείνουν στο αμαξοστάσιο; 

Ο λόγος είναι προφανής και είναι η έλλειψη κλιματιστικών και η έλλειψη παραθύρων καθώς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πρόκειται για οχήματα που κατασκευάστηκαν για άλλου είδους κλιματολογικές συνθήκες. Για συνθήκες Γερμανίας και όχι για συνθήκες Ελλάδας. 

Οσο για το φετινό καλοκαίριπου αναφέρεται στην ανακοίνωση οφείλει η νέα διοίκηση να ενημερωθεί πως τα λεωφορεία από τη Λειψία δεν κυκλοφόρησαν ούτε τα καλοκαίρια του 2021 και 2022 και πάλι εξαιτίας των ίδιων λόγων. 

Επιβεβαίωση δεύτερη:

Στο ρεπορτάζ αναφέραμε ότι τα λεωφορεία θα επιστρέψουν και πάλι στους δρόμους από το φθινόπωρο όταν και θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η πτώση της θερμοκρασίας. Κι αυτό γιατί δεν διαθέτουν ούτε κλιματισμό, ενώ δεν έχουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα για να μπορούν να εξυπηρετούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και τους τουρίστες και πρέπει να αποσύρονται σε θερμοκρασίες άνω των 28 βαθμών Κελσίου:

«Τα λεωφορεία από τη Λειψία βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου φυλάσσονται και υφίστανται προγραμματισμένη συντήρηση ρουτίνας, ώστε από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε ο Οργανισμός θα επανέλθει στο χειμερινό του πρόγραμμα λειτουργίας να δρομολογηθούν εκ νέου».

Επιπλέον: 

Στην απάντηση του ΟΑΣΘ αναφέρεται πως «τα λεωφορεία έφυγαν από την κυκλοφορία στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας, όπου κάθε καλοκαίρι δρομολογείται μικρότερος αριθμός λεωφορείων σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο».

Μόνο που το θερινό δρομολόγιο των αστικών λεωφορείων ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου ενώ τα λεωφορεία από τη Λειψία είχαν παροπλιστεί από τα μέσα Ιουνίου και αυτό εξαιτίας όλων όσων αναφέραμε στο ρεπορτάζ: υψηλές θερμοκρασίες και ακατάλληλες συνθήκες για τους επιβάτες λόγω ζέστης. Την επιβεβαίωση για το χρονικό διάστημα την κάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί.

Ουσιαστικά λάβαμε μία απάντηση από τον ΟΑΣΘ για ένα θέμα το οποίο αναζητούνται ευθύνες αναφορικά με το εάν και κατά πόσο ήταν συμφέρουσα τελικά η αγορά των συγκεκριμένων 49 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Με χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ.

Ο ΟΑΣΘ ήρθε και απάντησε ως γραφείο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης πλέκοντας το εγκώμιο Ζέρβα. «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έκλεισε τα μάτια απέναντι στο οξύτατο πρόβλημα, αλλά επέλεξε να ασχοληθεί, να βοηθήσει, επέλεξε να …βάλει πλάτη, γι αυτό και τον ευχαριστούμε δημοσίως».

Η απάντηση του ΟΑΣΘ κλείνει ως εξής «Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις, για να ξεπεραστούν τα διαχρονικά προβλήματα του ΟΑΣΘ και να προσφέρει στους Θεσσαλονικείς ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες». 

Η εφημερίδα «Karfitsa» με μια σειρά από ρεπορτάζ ανέδειξε τα προβλήματα που ταλάνιζαν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των αβελτηριών του ΟΑΣΘ και επί προηγούμενων διοικήσεων. Σεβαστήκαμε ακόμη και το «μήνα του μέλιτος» της προεδρίας του κ. Ταγγίρη (που έγινε χρόνος του μέλιτος) για τον οποίο από τον περσινό Αύγουστο που ανέλαβε τα καθήκοντά του περιμέναμε να δείξει έστω κάτι… Φευ…

Θα μπορούσαμε να επανέλθουμε αναδεικνύοντας τη φωτιά του λεωφορείου του ΟΑΣΘ το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Η οποία φωτιά προκλήθηκε από τον χώρο της μηχανής του αστικού λεωφορείου στις 20:17 κι ενώ βρισκόταν λίγο πριν το Ωραιόκαστρο. Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες και κατέσβησαν τη φωτιά. Να σημειωθεί πως το λεωφορείο όδευε προς το αμαξοστάσιο για έλεγχο και δεν είχε επιβάτες μέσα, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρές.

Θα μπορούσε να επανέλθει επίσης και με το πολυθρύλητη θέμα της τηλεματικής (αλήθεια δουλεύει και πόσο στοίχισε η αναβάθμισή της;». Ωστόσο, ενώ για όλα αυτά ο «ευγενής» πρόεδρος του ΟΑΣΘ λάμπει διά της απουσίας του, με αφορμή ένα δημοσίευμα που ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ τον Οργανισμό που διοικεί έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ευχόμαστε και στο εγγύς ή απώτερο μέλλον (αν μακροημερεύσει στη θέση του προέδρου) να είναι το ίδιο εύθικτος και σε θέματα ουσιώδους σημασίας για τον Οργανισμό και κυρίως τους πολύπαθους πολίτες αυτής της πόλης…

«Κ»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: Must ReadΘεσσαλονίκηΟΑΣΘ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη – «Ποτάμια» οι δρόμοι στο κέντρο (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη – «Ποτάμια» οι δρόμοι στο κέντρο (ΦΩΤΟ+Video)

Βροχόπτωση σημειώνεται το βράδυ της Τετάρτης 2/9 στη Θεσσαλονίκη και ήδη πολλοί δρόμοι στο κέντρο θυμίζουν ποτάμια. Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
02/09/2026
Αυτόματο προσχέδιο
Θεσσαλονίκη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στοίβες τα παρατημένα εισιτήρια δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες (ΦΩΤΟ)

Απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες με τα εισιτήρια του μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία οι επιβάτες αφήνουν δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες, βγαίνοντας...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
02/09/2026
Next Post

Κλινήρης η Madonna – Οι γιατροί έσωσαν τη ζωή της με φάρμακο για σηπτικό σοκ και υπερβολική δόση ναρκωτικών








Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa