, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Οι πρώτοι 27 του ΠΑΣΟΚ – To Who Is Who των υποψηφίων βουλευτών στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 27 υποψήφιους βουλευτές ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα ψηφοδέλτια Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια έμειναν έξι θέσεις κενές να καλυφθούν ενώ στην δεύτερη το ψηφοδέλτιο έκλεισε στο 100%.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Πανελλαδικά στα ψηφοδέλτια η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης βλέπουμε μόνο έξι από τους 20 υποψηφίους του 2019 να δίνουν ξανά τη μάχη, ενώ στην Β΄Θεσσαλονίκης πέντε από τους 12.

Η εφημερίδα Karfitsa σας δίνει τη δυνατότητα για μια αρχική γνωριμία των πρώτων 27 που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές με ένα σύντομο «Who Is Who»

Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αβανίδης Κωνσταντίνος

Με καταγωγή από τα Γιαννιτσά και γονείς αγρότες και θητεία στην ΕΡΤ είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας και εκλεγμένος στην ομοσπονδία Καππαδοκικών σωματείων με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου.

Αγκαθίδου Δήμητρα

Μεγαλωμένη στην Κάτω Τούμπα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και πέρασε από τα κοινά της πόλης με τις παρατάξεις των Χρ. Αράπογλου και Γ. Μπουτάρη. Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ μέχρι το 2013 όπου μεταξύ άλλων ιδρύθηκαν Κοινωνικό Οδοντιατρείο και Φυσιοθεραπευτήριο .

Γκαβανίδου Χρυσή

Γεννημένη στα Κουφάλια εργάζεται ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Πανεπιστημιούπολη Σίνδου. Με έντονη φεμινιστική δράση ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στην ΠΚΜ με τον Χρ. Γιαννούλη. Παραιτήθηκε το 2020 για πολιτικούς λόγους.

Δαλαμπούρα Δέσποινα

Η Θεσσαλονικιά γιατρός το 2013 ήταν η νεότερη εκλεγμένη στην τότε κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην οποία και επανεκλέγεται από τότε. Πλέον και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Το 2017 ήταν η εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Αλιβιζάτου στην Α Θεσσαλονίκης στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της κεντροαριστεράς.

Καστανίδης Χαράλαμπος

Βουλευτής και πρώην υπουργός. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά το 1981 σε ηλικία 25 ετών. Το 2012 ίδρυσε την «Κοινωνική Συμφωνία» ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

Λειψιστινού Θεοδώρα

Φιλόλογος και συγγραφέας και για 8 χρόνια μέχρι το 2014 δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Συγγράφει έργα για σκηνική παρουσίαση αρχαίων τραγωδιών, ιδρύει θεατρικές ομάδες ενώ λειτούργησε το εργαστήρι λόγου στις φυλακές Διαβατών.

Λεκάκης Πέτρος

Ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε αντιδήμαρχος στις διοικήσεις Μπουτάρη ενώ το 2019 κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στον δεύτερο γύρο συντάχθηκε με τον Κ. Ζέρβα.

Μαγκριώτης Ιωάννης

Πρώην υπουργός και βουλευτής. Κατείχε πλήθος πολιτικών και διοικητικών θέσεων. Σήμερα μέσα από την αρθρογραφία του και τις εκπομπές του αναδεικνύει ζητήματα Θεσσαλονίκης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Μπιλίκας Νικόλαος

Ο νεότερος υποψήφιος (25 ετών) με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο. Έχει σπουδάσει οικονομικά-χρηματοοικονομικά και πολιτική στο Westminster University του Λονδίνου. Ελεύθερος επαγγελματίας, δραστηριοποιείται στον χώρο των εισαγωγών-εξαγωγών.

Παπαδάτου Αναστασία (Νάνσυ)

Απόφοιτος Παιδαγωγικής με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες, διατηρεί Κέντρο Ειδικής Αγωγής στον Εύοσμο. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές από το 2006 έως το 2014 στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και το 2019 στην ΠΚΜ

Παπαδόπουλος Θωμάς

Γιατρός Καρδιολόγος στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αρχικά εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια στο ΚΙΝΑΛ. Το 2019 ήταν υποψήφιος στην ΠΚΜ με τον συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Πινακίδης Γιώργος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ. Διατέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σαουλίδης Αντώνης

Εργάζεται ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, από το 2005. Με εμπειρία δύο δεκαετιών στην αυτοδιοίκηση, υπήρξε διεθνής αθλητής και αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ στο Handball με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές και το Κύπελλο Ελλάδας. Προέδρος του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών

Χατζημανώλης Στέφανος

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, η ενασχόληση και η αγάπη του για τον τουρισμό τον χαρακτηρίζει. Ιδιοκτήτης εταιρίας γενικού τουρισμού και εκλεγμένο στέλεχος για χρόνια σε ενώσεις του κλάδου.

Χριστιά Ελένη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στα Πεύκα, έχει περάσει από διάφορες θέσεις εργασίας ενώ από το 1997 έως σήμερα εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ με πλούσια δράση σε προγράμματα. Ενασχόληση με τα κοινά από το 1988 και την Ολυμπιακή Αεροπορία ενώ ήταν ξανά υποψήφια βουλευτής τα δύσκολα χρόνια (2012-2015).

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αδάμου Κωνσταντίνα

Ιστορικός-φιλόλογος, εν ενεργεία βουλευτής. Εξελέγη με το ΜέΡΑ25 το 2019.Ανεξαρτητοποιήθηκε για αξιακούς λόγους. Από το Δεκέμβριο 2021 συμμετέχει ενεργά ως μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αρβανιτίδης Γεώργιος

Βουλευτής από το 2009 και σημερινός τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρώην δήμαρχος Σίνδου και μετέπειτα Εχεδώρου που έβαλε την υπογραφή του στο σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα Δυτικά.

Γλαβίνας Αθανάσιος

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές και υποψήφιος διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου. Έχει εμπειρία από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Ευθυμιάδου Πλούσια-Μαρία

Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος επί 28 έτη στη Γενική Τράπεζα και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΩΣ ΤΟ 2010».

Κιλαζίδου Μαρία

Φοροτεχνικός, Ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου το 2015 καθώς και με το Κίνημα Αλλαγής το 2019.

Κυριακάκη Προκοπίου Ευγενία

Απόφοιτος της Σχολής Γραμματέων Tσάκαλος και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ. Επίτιμη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ασβεστοχωρίου. Ήταν υποψήφια και το 2019.

Μπατζαρακίδης Ιωάννης

Ο νεότερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο. Γεννημένος το 1988. Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχος στο δήμο Χαλκηδόνας. Απασχολείται με αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις και είναι μέλος ομάδας παραγωγών.

Πάππου Μιχαήλ

Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτική και επί 17 χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Πετρίδης Κώστας

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κριθιά Λαγκαδά. Συμμετέχει σε επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και απασχολείται μέσα από διευθυντικές θέσεις. Με αυτοδιοικητική εμπειρία από το 2006 ενώ διετέλεσε και πρώην αντιδήμαρχος.

Σαμαρά Θεοδώρα

Γεννήθηκε την δεκαετία του ‘60, σε ένα από τα ονομαστά καπνοχώραφα του Ξηρομέρου, Κατούνα. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος. Πρώην πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΕ, πρώτη γυναίκα πρόεδρος από ιδρύσεως του συλλόγου.

Στοΐτσας Δημήτριος

Μεγαλωμένος στο Σταυρό Θεσσαλονίκης πτυχιούχος Χρηματοοικονομικών και λογιστικής. Ασκεί το επάγγελμα του λογιστή, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στα Νέα Βρασνά. Υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης το 2014 και το 2019.

Φεστερίδης Γεώργιος

Υποψήφιος βουλευτής και το 2019, πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Με εμπειρία 30 χρόνων συνδικαλιστικής δράσης στην Αστυνομία, εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Θερμαϊκού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA