22:30, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Οικονόμου: Εθνικά μέτρα για την ακρίβεια, αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά

«Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ,κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά από τη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, με στόχο να υπάρξει όπως είπε αποτέλεσμα, στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου.

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικό της, εθνικό σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις ανατιμήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι παρεμβάσεις ξεπερνούν τα 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζουν, μετριάζουν όμως το αποτύπωμα της ακρίβειας.

Ο κ. Οικονόμου προειδοποίησε για «αφελείς και ύποπτους πολιτικούς κύκλους» που επιχειρούν όπως και τη δεκαετία του ’30 να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε δομική, πολιτική και πολιτειακή, κάτι που οι λαοί τότε πλήρωσαν ακριβά».

Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να αφεθεί χώρος σε αυτές τις δυνάμεις που απεργάζονται την κατάρρευση της Ευρώπης να πετύχουν το στόχο τους, γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους μας».

Οικονόμου: Ο Τσίπρας έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα

«Εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων και του ρόλου του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακόμα μια φορά «έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα» ενώ επισήμανε ότι ο λόγος του κ. Τσίπρα ήταν «διχαστικός και μανιχαϊστικός» με ύβρεις, όπως είπε, κατά του πρωθυπουργού.

ΔΕΘ: Εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη

Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, ο οποίος όπως έκανε γνωστό συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί με την ηγεσία της ΔΕΘ, δίνοντας μάλιστα πλάνο ολοκλήρωσης για το 2026.

Συγκεκριμένα στη φάση κατασκευής το οικονομικό όφελος είναι 70-80 εκ. ευρώ ετησίως και 400 εκ. ευρώ όταν τελειώσει. Οι θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν αφού ολοκληρωθεί το έργο θα είναι πάνω από 1.500. ενώ πάνω από το 50% της έκτασης της ΔΕΘ θα είναι ανοιχτοί, πράσινοι χώροι, προσβάσιμοι σε όλους τους πολίτες.

«Γινόμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης σε κέντρο πόλης της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.