, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

«Ως εδώ με τη διάλυση του ΕΣΥ» – Διαμαρτυρία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Άθλιες συνθήκες εργασίας, στάσιμους χαμηλούς μισθούς και δραματική υποστελέχωση καταγγέλλουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κάλεσε σε συγκέντρωση γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Φωνάζουμε ως εδώ. Ως εδώ με τη διάλυση του ΕΣΥ. Ως εδώ με τους χαμηλούς μισθούς των υγειονομικών. Ως εδώ με την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Απαιτούμε άμεσα να γίνουν πράξεις αυτά που θεωρούμε λύσεις για το ΕΣΥ. Διπλασιασμός των απολαβών των υγειονομικών, διπλασιασμός του προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και όλα αυτά μετά από γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ο μοναδικός τρόπος για να ενισχυθεί το ΕΣΥ είναι να πραγματοποιηθούν αυτά που ζητούμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, εξαπολύοντας αιχμές για την κυβερνητική πολιτική και κάνοντας λόγο για «μπαλώματα» στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης εργατικά σωματεία της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00 σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.