, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΠΕΔΚΜ – 32ο Money Show: Η ανάπτυξη του DMOs στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΦΩΤΟ +Video)

Παρουσιάστηκε η ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού και Τουριστική Ανάπτυξη» που οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στο πλαίσιο του 32ου Money Show.

Το 32ο Money Show πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο «Hyatt Regency Thessaloniki» με το επίκεντρο των εκδηλώσεων να στρέφονται στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, τις επιπτώσεις από την κατασκευή του Μετρό και του Fly over, τις μεταφορές, τον τουρισμός, την πρωτογενής παραγωγή και την αγορά ακινήτων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε πριν από λίγο μια ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού και Τουριστική Ανάπτυξη» προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις και τα εργαλεία για την επίτευξη αειφορίας και βιωσιμότητας στην τουριστική ανάπτυξη.

Απο την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης και γενικός Γραμματέας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Βασίλης Γάκης τόνισε στην Karfitsa ότι: «Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας είναι και ο τουρισμός.Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων μια μια σειρά απο ημερίδες προσπαθεί να ενημερώσει τα στελέχη τα υπηρεσιακά αλλά και τα αιρετά για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ σημαντική ημερίδα με αξιόλογους εισηγητές όπως την υφυπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Ράπτη, τον γενικό Γραμματέα Τουρισμού, τον κ. Μύρων Φλουρή και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Αλέξανδρο Θάνο για θέματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις νέες δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα που ισχύουν και που θα μπορέσουν να στηρίξουν τις τουριστικές στρατηγικές των Δήμων».

Στην συνεχεία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Αλέξανδρος Θάνος είπε στην Κarfitsa ότι: «Ο ΣΕΤΕ για να μπορέσει να δώσει τα εργαλεία τα τεχνοκρατικά που διαθέτει μέσω απο το Inseting και το Marketing Creece ώστε οργανισμοί διαχειρίσεις Τουρισμού, η τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και δευτέρου βαθμού να μπορούν να τα αξιοποιήσουνε για την τουριστική ανάπτυξη των τόπων. Η βιώσιμη ανάπτυξη περνάει απο τις τοπικές κοινωνίες οπότε αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι οι νέες διοικήσεις των Δήμων και τον Περιφερειών να έχουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αναπτύξουν τις πολιτικές τους στην επόμενη πενταετία».

Το MONEY SHOW διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.