ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πώς η ακρίβεια σε Χαλκιδική και νησιά ευνοεί την Καβάλα – «Απόβαση» Θεσσαλονικέων για βουτιές και διακοπές

Με εύκολη οδική πρόσβαση, λιμάνι και αεροδρόμιο, η Καβάλα αποτελεί ιδανική επιλογή για τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
24/06/2025
Βόρεια Ελλάδα, Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πώς η ακρίβεια σε Χαλκιδική και νησιά ευνοεί την Καβάλα – «Απόβαση» Θεσσαλονικέων για βουτιές και διακοπές

Ολοένα και περισσότερη δημοφιλία αποκτά η Καβάλα ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με εύκολη πρόσβαση, όμορφες παραλίες και value for money πακέτα διακοπών. Μπορεί το αγαπημένο μότο των Θεσσαλονικέων να είναι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», ωστόσο οι επισκέπτες που συρρέουν τους θερινούς μήνες από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως υπογραμμίζει στην Karfitsa ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, οι τιμές των διακοπών διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με το 2024. Για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό η διανυκτέρευση ξεκινά από 60 ευρώ και ανεβαίνει, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε επισκέπτη.

«Η σχέση του Θεσσαλονικιού με τη Χαλκιδική είναι σχέση ζωής και δύσκολα αλλάζει. Όπως ο Καβαλιώτης ξέρει τη Θάσο, έτσι ο Θεσσαλονικιός ξέρει τη Χαλκιδική. Αλλά σίγουρα η Καβάλα είναι μια ελκυστική επιλογή γιατί έχει πιο εύκολη πρόσβαση από τη Χαλκιδική. Δεν υπάρχει αυτή η δυσκολία με την κίνηση στους δρόμους. Επίσης είναι κάτι διαφορετικό και συγχρόνως οικείο. Έχει πολύ όμορφες παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής. Η περιοχή έχει πολλές ομορφιές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ενώ αναφορικά με τις τιμές σε ταβέρνες και beach bar προσθέτει: «Δε μιλάμε για τιμές Κυκλάδων ή Νότιου Αιγαίου. Είναι τιμές με τις οποίες είμαστε εξοικειωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε επίσης πολύ καλή γαστρονομία στην περιοχή. Η Καβάλα είναι μια πόλη ζωντανή 12 μήνες το χρόνο».

Οι περισσότεροι επισκέπτες διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της Καβάλας από δύο έως έξι βράδια, ενώ πολλοί είναι οι Βαλκάνιοι τουρίστες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Τα τελευταία χρόνια σε άνθηση βρίσκεται ο τουρισμός από Τουρκία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, αυξήθηκαν οι Θεσσαλονικείς επισκέπτες στην περιοχή.

Related Post

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Πούτιν: Δασμοί 100% αν δεν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε 50 ημέρες

Ο «ανασχηματισμός» των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης

Στέλιος Αγγελούδης – Οχτώ μέτρα για την αναζωογόνηση της Αγοράς Βλάλη

«Διανύουμε την υψηλή περίοδο. Η κίνηση που έχουμε είναι σταθερή σε σχέση με το καλοκαίρι του 2024. Η Καβάλα εκτείνεται το καλοκαίρι παραλιακά. Το καλοκαίρι ανοίγουν πολλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία από την περιοχή της Κεραμωτής, στα όρια του Νέστου, μέχρι τα όρια του Στρυμόνα. Έχουμε μεγάλες και αμμώδεις παραλίες. Είναι ένα σκηνικό ιδανικό για προσιτές, οικογενειακές διακοπές. Η Καβάλα έχει μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία κυρίως στην περιφέρεια. Στην πόλη αναπτύσσονται και κάποιες μεγαλύτερες μονάδες μέχρι πέντε αστέρων. Υπάρχουν επιλογές για όλους», σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη.

Με εύκολη οδική πρόσβαση, λιμάνι και αεροδρόμιο, η Καβάλα αποτελεί ιδανική επιλογή για τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας, Παναγιώτη Αγγελίδη. Ο ίδιος σημειώνει στην Karfitsa ότι «η Καβάλα ένας προορισμός πολύ δημοφιλής γιατί και η Θάσος είναι κοντά, αλλά και λόγω του τεράστιου παραλιακού μετώπου. Συνδυάζει καθαρές θάλασσες και βουνό. Έχει εξαιρετική γαστρονομία και δίνει τη δυνατότητα για διακοπές σε όλο τον κόσμο και για όλα τα βαλάντια. Έχει προσιτά τουριστικά καταλύματα για τις οικογένειες. Είναι μια πόλη με ιστορία. Έχει μια σύγχρονη αγορά. Έχει πολιτιστικά δρώμενα, με κυριότερο το Φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο είναι το δεύτερο αρχαιότερο φεστιβάλ μετά της Επιδαύρου».

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Καβάλα -εν μέσω ενός μεγάλου κύματος ακρίβειας τα τελευταία χρόνια, το οποίο καθιστά τις διακοπές σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, δυσβάσταχτες- διατηρεί λογικές τιμές. «Τα τελευταία χρόνια σε πολλά τουριστικά σημεία έχουν ξεφύγει οι τιμές, ειδικά στα νησιά που είναι πολύ δημοφιλή. Και στη Θάσο το βλέπουμε. Η Καβάλα διατηρεί λογικές τιμές. Έτσι μια οικογένεια μπορεί να επισκεφτεί ταβέρνες και μαγαζιά χωρίς να έχει ένα δυσβάσταχτο κόστος», δήλωσε.

Ενώ σημαντικό είναι πως πέραν των beach bar, πολλά χιλιόμετρα της ακτογραμμής είναι ελεύθερα, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο οικονομικές… βουτιές στα νερά της περιοχής. Η σεζόν στην περιοχή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Με προσεισμικό έλεγχο προ 20ετίας το ΑΠΘ – Αμφίβολη η ασφάλεια των κτιρίων, πλήθος οι φθορές

Tags: beach barΑντώνης Μιτζάληςδήμος ΚαβάλαςΚαβαλαΠαναγιώτης ΑγγελίδηςΤΟΥΡΚΙΑΦεστιβάλ Φιλίππων
Share574Tweet359Send

Σχετικά Άρθρα

Πήγε να επισκεφθεί τον γιο του στις φυλακές Αλικαρνασσού και συνελήφθη με ναρκωτικά
Ελλάδα

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Τραυματίστηκε ένας ανήλικος και δύο ηλικιωμένοι

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
14/07/2025
Το διεθνές σκηνικό μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις του πολέμου της Μέσης Ανατολής
Διεθνή

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Πούτιν: Δασμοί 100% αν δεν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε 50 ημέρες

Δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Αναρτήθηκε από Κατερίνα Ιορδανίδη
14/07/2025
Next Post
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε με σπαθί σε καφέ και προσπάθησε να τραυματίσει θαμώνα

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε με σπαθί σε καφέ και προσπάθησε να τραυματίσει θαμώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιατροδικαστική Πάτρας: Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις

Ίλιον: Οδηγός παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Χάρι Πότερ» με το νέο πρωταγωνιστή

«Πάρτε το χαλάκι σας και ελάτε» – Ο Κασσελάκης προσκαλεί σε βραδιά γιόγκα!

Νέα συμβούλια σε ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Τρίτωνα

Στιβική πανδαισία με αξιόλογες επιδόσεις

Στη φυλακή 24χρονος που προσποιούνταν τον λογιστή – 170.000 ευρώ η λεία της οργάνωσης

Φωτιά στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Μήνυμα 112 στους κατοίκους (Video)

Ο μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα, είναι εδώ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Πούτιν: Δασμοί 100% αν δεν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία σε 50 ημέρες

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Από σήμερα αυτά τα τρία ζώδια γίνονται πιο χαρούμενα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
14/07/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa