ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Προβάλλετε τα έργα υποδομής

Φένια Κλιάτση Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
05/02/2022
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Προβάλλετε τα έργα υποδομής

Έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη επιθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη. Ο πρωθυπουργός μέσα σε λίγες ώρες έκανε τρεις διαφορετικές στάσεις, σε σημαντικά έργα υποδομών, θέλοντας με στοχευμένες κινήσεις να αναδείξει την αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησής του. Αυτό άλλωστε ζήτησε και από τα  στελέχη της ΝΔ ,που συγκεντρώθηκαν στο Ηλέκτρα Παλλάς, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλου Μαρινάκη, να επικοινωνήσουν δηλαδή στους πολίτες όλα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα  .

Αρχικά ο Πρωθυπουργός  επιθεώρησε τα έργα στην έκταση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.Το πρώην στρατόπεδο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης για την μετατροπή του σε μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο. Η μετατροπή του πρώην στρατοπέδου και των ιστορικών κτιρίων του σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού εκκρεμούσε επί τουλάχιστον 20 χρόνια.Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα ολοκληρωθεί εντός διετίας, προσφέροντας ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη έναν ακόμα πόλο προσέλκυσης επισκεπτών.

Μετά το Μητροπολιτικό Πάρκο μετέβη στη  γέφυρα του Αλιάκμονα, εκεί όπου εκτελούνται έργα ενίσχυσης και συντήρησης που θα διασφαλίσουν την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής της. Κατά την παρουσία του στο εργοτάξιο ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη και τους υπεύθυνους του έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε από κοντά το έργο διασύνδεσης του λιμανιού με την εθνική και την Εγνατία οδό,έργο που εκκρεμούσε από το 2000. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, ενώ ενημερώθηκε ότι ο χώρος προηγουμένως χρησιμοποιούνταν ως σκουπιδότοπος και πλέον προσελκύει αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον για αναπτυξιακή αξιοποίηση.

Related Post

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα – Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού

Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια

Τέρμα τα γκάζια στη ΔΕΘ για το Auto Motor World – Thessaloniki Tuning Show (ΦΩΤΟ+Video)

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες χορευτές έστησαν χορό στη Νέα Παραλία για το παραδοσιακό «Καγκελάρι» (ΦΩΤΟ+Video)

Η συνάντηση με τα «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης και το «φακέλωμα» των έργων

Η κίνηση του Πρωθυπουργού, να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να συναντήσει τα «γαλάζια» κομματικά στελέχη του νομού σχολιάστηκε από πολλούς σαν «ζέσταμα» για τις επόμενες εθνικές εκλογές παρά το γεγονός πως ο ίδιος αρκετές φορές κατα τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε πως κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Μάλιστα όσοι έδωσαν το παρών σε αυτή τη συνάντηση βγαίνοντας από την αίθουσα  κρατούσαν ανα χείρας και το φυλλάδιο που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Υποδομών για αυτούς με σαφή χρονοδιαγράμματα για τα σημαντικότερα έργα υποδομής, που τρέχει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη. Να το μελετήσουν και να το επικοινωνήσουν στους πολίτες είναι η κατεύθυνση που δόθηκε .

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών ενισχύουν τη συσπείρωση

Και η  αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της επιπλέον μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 13% σε μόνιμη βάση φέρνει στο προσκήνιο σενάρια για πρόωρες εκλογές.Τι και εάν από το Μέγαρο Μαξίμου λένε πως πρόκειται για προεκλογική δέσμευση που τώρα υλοποιείται και δεν έχει ουδεμία σχέση  με πρόωρες εκλογές ή με προσπάθεια αλλαγής κλίματος μετά τους χειρισμούς της κακοκαιρίας .  

Το σενάριο του κυβερνητικού έργου τόσο στο πλαίσιο της αποτίμησης των κρίσεων όσο και τις υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνεται και η ώρα που οι πολίτες θα ερωτηθούν για όλα αυτά πλησιάζει. Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνθρωποι του πρωθυπουργού θα έχουν στα χέρια τους τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης γεγονός που θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις .

Κάποιο μιλούν για Μάϊο ,ώστε οι κάλπες να στηθούν με καλό καιρό, τη στιγμή υποχώρησης των πανδημικών κυμάτων ,πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την δεύτερη σε σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού και πριν το καλοκαίρι και τον κίνδυνο νέων καταστροφικών πυρκαγιών.

Άλλοι είναι υπέρμαχοι του Σεπτεμβρίου, όπου η πανδημία λογικά θα έχει ελεγχθεί  και ο τουρισμός θα έχει κάνει ταμείο.

Αν πάλι φτάσουμε στον Απρίλιο του 2023 , εκεί κανείς δε θα μπορεί να μιλάει για πρόωρες εκλογές μιας και στις 8 Ιουλίου λήγει η κυβερνητική θητεία.

Σε κάθε περίπτωση πλέον δεν μπορούμε να αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού από πλευράς κυβέρνησης μιας και η χώρα, ήδη με όλα αυτα που συμβαίνουν βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Karfitsa

Tags: Θεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα - Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού
Βόρεια Ελλάδα

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας: «Βούλιαξε» από επισκέπτες το Πάσχα – Μαγεύει η ομορφιά του μακεδονίτικου χωριού

Τη μαγεία του παραδοσιακού, μακεδονίτικου χωριού, του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας, επέλεξαν να ζήσουν φέτος το Πάσχα πολλοί επισκέπτες από την...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
19/04/2026
Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια
Θεσσαλονίκη

Οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι που φωλιάζουν στο Λευκό Πύργο – Πώς αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια

Πιο έντονη από ποτέ κάνουν αυτή την περίοδο την παρουσία τους οι εξωτικοί πράσινοι παπαγάλοι, οι οποίοι έχουν γίνει μόνιμοι...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
19/04/2026
Next Post

Ο καιρός σήμερα

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa