ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αν δεν επιδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μετακυλιστεί το κόστος στους καταναλωτές

Χρίστος Φιλιππούδης Αναρτήθηκε από Χρίστος Φιλιππούδης
02/08/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τιμές ρεύματος: Έρχεται οριζόντια επιδότηση στους λογαριασμούς αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου

Related Post

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση

Ηλιόλουστη βόλτα στη γιορτή των χειροποίητων προϊόντων στο Τόξο της ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Βανδάλισαν με μουτζούρες το μνημείο του Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

Αυτοψία Αγγελούδη στις εργασίες καλλωπισμού της Γούναρη – «Να μπει τέλος στη δικτατορία της μουτζούρας» (ΦΩΤΟ+Video)

Την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξέφρασε στην Karfitsa.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Νίκος Τσεμπερλίδης.

Με αφορμή την επιδότηση στα τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών για τον Αύγουστο, ο κ. Τσεμπερλίδης τόνισε ότι ναι μεν οι επιδοτήσεις βοηθάνε από τη στιγμή που “ψαλιδίζουν” την τιμή αλλά «αν δεν επιδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθεί το άλλοθι και είναι ορατός ο κίνδυνος μετακύλισης του κόστους στους καταναλωτές».

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταπεξέλθουν στην αύξηση των τιμών του ρεύματος που προστίθεται στο ήδη αυξημένο κόστος ενέργειας τα τελευταία χρόνια ενώ κάποιες εξ αυτών καλούνται να επιστρέψουν και μέρος των παλαιών επιδοτήσεων που είχαν λάβει την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

«Εκτός του ότι έχουν να πληρώσουν και 800 εκατομμύρια επιστροφή που σημαίνει αν είναι 1,2 εκατομμύρια οι επιχειρήσεις, είναι περίπου 650 ευρώ η κάθε επιχείρηση, φυσικά αυτό δεν είναι αναλογικό αλλά είναι ένα τεράστιο ποσό. Αυτά όλα θα επιβαρύνουν τον πληθωρισμό» υπογραμμίζει ο κ. Τσεμπερλίδης.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ θεωρεί ότι οφείλονται στο γεγονός ότι: «το πράσινο και το κίτρινο είναι κυμαινόμενα τιμολόγια και συνδέονται με το χρηματιστήριο ενέργειας όπου το παιχνίδι το παίζουν πέντε εταιρείες». Σύμφωνα με τον κ. Τσεμπερλίδη το χρηματιστήριο ενέργειας δεν πληροί τους όρους που δημιουργήθηκε παρά μόνο λειτουργεί κερδοσκοπικά.

Σημειώνεται ότι οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή σε πράσινα και κίτρινα.

Δείτε τις επιδοτήσεις στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια για τον Αύγουστο

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έτσι η τελική τιμή για την πλειονότητα των καταναλωτών (η οποία εξαρτάται από το τιμολόγιο κάθε παρόχου) διαμορφώνεται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16 ευρώ/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 ευρώ/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση
Ελλάδα

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη Θεσσαλονίκη – Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε την κατάστασή της και ότι...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
27/04/2026
Θεσσαλονίκη

Ηλιόλουστη βόλτα στη γιορτή των χειροποίητων προϊόντων στο Τόξο της ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Με χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά και παιχνίδια «πλημμύρισε» η Νότια Πύλη της ΔΕΘ, κάτω από το Τόξο της...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
26/04/2026
Next Post
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο το Αλιβέρι - Αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa