, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σε κλοιό αγροτών μέχρι την Κυριακή η Θεσσαλονίκη – Αναμένουν μέτρα με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ

Σε σκληρή γραμμή επιμένουν οι αγρότες και παρά τις σταδιακές εξαγγελίες από την πλευρά της κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν λύσεις στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παραμένουν στους δρόμους.

Το συντονιστικό των αγροτών προετοιμάζεται και για τη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στη ΔΕΘ, με αφορμή την 30η έκθεση Agrotica, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές, ενώ στον αγώνα πρωτοστατούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και έχουν τη δυνατότητα να κόψουν τη χώρα στα δύο. Ήδη από την Πέμπτη περίπου 300 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην νότια πύλη της ΔΕΘ πάνω στο πλακόστρωτο, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και αγρότες από Σέρρες, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική ενώ πολλοί αναμένεται να έρθουν με τα αγροτικά οχήματά τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Τα επόμενα βήματα των αγροτών

-Συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι στις 12:00 στην Agrotica, με σημείο συνάντησης τη βόρεια είσοδο της ΔΕΘ – Helexpo.
-Παρασκευή και Σάββατο από τις 6:30 μέχρι τις 8:00 οι αγρότες θα ανάψουν τους φάρους και θα πατήσουν τις κόρνες των τρακτέρ τους.
-Ταυτόχρονοι αποκλεισμοί δρόμων -ακόμη και της Εθνικής Οδού- με διάρκεια κατά μέσο όρο μισή με μία ώρα.
-Επεξεργασία των αιτημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο και αποστολή τους στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
-Επαφή των μπλόκων ανά την Ελλάδα , μετά την Agrotica, ώστε να προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη και να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο


Αυγενάκης: Με τους αγρότες μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον τους

Σε ερώτηση της «Κ» προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου λίγο πριν τα εγκαίνια της 30ης Agrotica,αν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα καταφέρουν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών απάντησε πως «Με τους αγρότες μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον τους ,είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους ,όχι απέναντι τους » . Σύμφωνα με τον ΥΠΑΑΤ, η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και «δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες». Όπως σημείωσε, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι «ξέρουν ότι η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.