, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σιθωνία: Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας για την υπόθεση των υδρομέτρων!

Ο νέος δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Μαλλίνης είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την «Κόπρο του Αυγεία» από τον δήμο και να τελειώνει με το παλιό σάπιο καθεστώς. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να διοικήσει με τους συνεργάτες του.

Όπως σας ξαναγράψαμε, εκβιασμοί και απειλές δεν θα περάσουν, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η νέα διοίκηση προεκλογικά, δεσμεύτηκε έναντι των ψηφοφόρων της, να καθαρίσει το παλιό βρώμικο σύστημα του υπόδικου πρώην δημάρχου και των υπόδικων συνεργατών του και αυτό ακριβώς θα κάνει. Θα το πράξει ακριβώς όπως το διαβάζετε, δείχνοντας έτσι πολιτική συνέπεια.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης

Μια καθοριστική λοιπόν κίνηση που ετοιμάζει η νέα διοίκηση του Ι. Μαλλίνη, είναι η παράσταση πολιτικής αγωγής ή αλλιώς υποστήριξης της κατηγορίας για την γνωστή υπόθεση των υδρομέτρων του δήμου Σιθωνίας, η οποία περιμένει να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2024 μετά από διαδοχικές αναβολές.

Η γνωστή υπόθεση εμπλέκει δώδεκα κατηγορούμενους, εκτός από τον πρώην δήμαρχο κ. Ι. Τζίτζιο, την πρώην διευθύντρια τεχνικής υπηρεσίας κ. Δ. Καραδήμου, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Ι. Τζίτζιου και πρώην αντιδήμαρχό του κ. Γ. Ψηλογιάννη και άλλους υπαλλήλους και αιρετούς του δήμου. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2014 επί δημαρχίας Ι. Τζίτζιου με την πλαστογραφία της υπογραφής και την εικονική συμμετοχή μέλους της επιτροπής διαγωνισμού για τις εγκαταστάσεις των ψηφιακών υδρομέτρων. Μετά από καταγγελίες τόσο για την πλαστογραφία της υπογραφής του, από μέλος της επιτροπής διαγωνισμού, όσο και για άλλα ζητήματα νομιμότητας της διαγωνιστικής και προ-διαγωνιστικής διαδικασίας από σύνδεσμο εργοληπτών, ξεκίνησε η δικαστική έρευνα, η οποία ανακάλυψε πολλές σοβαρές πτυχές της υπόθεσης και περαιώθηκε το 2019 με την αμετάκλητη παραπομπή για δίκη των προαναφερόμενων κατηγορούμενων.

Παράλληλα ασκήθηκε διοικητικός έλεγχος από ανεξάρτητες αρχές και συγκεκριμένα από την ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, την σημερινή Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση αυτή είναι επιβεβλημένη για τον δήμο, όχι μόνο γιατί από την υπόθεση αυτή έχει θιγεί το κύρος του, αλλά κυρίως γιατί έχει υποστεί χρηματική ζημιά εκατομμυρίων ευρώ.

Κυριακή Μάλαμα

Ο δήμος για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκτός από το βαρύ κατηγορητήριο διαθέτει όλα τα όπλα στην φαρέτρα του. Λεπτομερή πορίσματα καταπέλτες από δύο ανεξάρτητες αρχές, καταθέσεις μαρτύρων, έγγραφα που «καίνε» τους κατηγορούμενους και το καλύτερο που θα βάλει ταφόπλακα σε όποια έστω μικρή ελπίδα για τους κατηγορούμενους: τον οικονομικό έλεγχο του έργου που έχει διενεργηθεί από οικονομικούς επιθεωρητές. Τα στοιχεία του ελέγχου αυτού, θα άρουν την όποια πιθανή αμφιβολία στο δικαστήριο και θα καταδείξουν την απόλυτη ενοχή των πραγματικών υπαίτιων, αλλά και θα προσδιορίσουν με ακρίβεια την χρηματική ζημιά του δήμου που συνίσταται σε εκατομμύρια ευρώ!

Με άλλα λόγια, στη Σιθωνία ήδη μυρίζει καμένη σάρκα και ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση της βρωμιάς που κρατάει τον δήμο σιδηροδέσμιο εδώ και χρόνια στη μιζέρια και την ανομία.

Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή που η Σιθωνία θα αλλάξει πρόσωπο και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση; Το ευχόμαστε και αναμένουμε…

Ακτή Ζωγράφου: Κανένα φρένο στην αυθαιρεσία

Νέες τροχοβίλες τοποθετήθηκαν με τις «ευλογίες» των δημόσιων υπηρεσιών και των πολιτικών στελεχών συμπολίστευσης και αντιπολίτευσης

Τι κι αν οι πληροφορίες ήθελαν την άμεση κινητοποίηση των αρχών μετά  από απόφαση της ίδιας της υπουργού Πολιτισμού για να μπει φρένο στην αυθαιρεσία στην επιχείρηση βουλγαρικών συμφερόντων στο Porto Elea ; Φαίνεται ότι η επιχείρηση έχει άβατο και είναι άτρωτη από κυρώσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής στην Ακτή Ζωγράφου με το σκάψιμο ολόκληρης περιοχής προστατευμένης υποτίθεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ καθώς τοποθετήθηκαν 11 νέες τροχοβίλες τη στιγμή που φερόταν να έχουν σταματήσει τα έργα. Μάλλον ο νέος «Μεσσίας» μηχανικός και εκπρόσωπος μεσιτικού γραφείου Γεώργιος Τσιγαράς κάνει καλή δουλειά ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που πιθανώς να προκύψουν αν και τα έργα συνεχίζονται παρουσία του προϊσταμένου της αρχαιολογικής υπηρεσίας Αγγελου Γουματιανού ο  οποίος όχι μόνο δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο αλλά παρακολουθεί χωρίς καμία παρέμβαση.

Νέες βίλες

Αλλά και το πολιτικό προσωπικό δεν φαίνεται να «συγκινείται». Όχι μόνο της συμπολίστευσης διά του εκλεγμένου βουλευτή Γιάννη Γιώργου, αλλά ούτε καν από την βουλέυτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα η οποία μπορεί για άλλα θέματα ήσσονος σημασίας να καταθέτει επερωτήσεις στη βουλή αλλά για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται δίπλα στην περιοχή καταγωγή της (Συκιά) σιωπά. Γιατί άραγε;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.