, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σιθωνία: Υποψήφια του υπόδικου Τζίτζιου διενεργούσε έλεγχο ως εφοριακός της ΑΑΔΕ στην  υπόθεση των υδρομέτρων!

Ο πρώην Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος

Τόσο καιρό γράφουμε και αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει γίνει ως τώρα ένας σοβαρός έλεγχος στο πόθεν έσχες του υπόδικου πρώην δημάρχου από ελεγκτικό μηχανισμό. Πώς γίνεται ο υπόδικος να έχει αποκτήσει μέχρι το 2019 έναν πακτωλό χρήματος και να μην του έχουν βρει ποτέ κάτι επιλήψιμο σε έλεγχο;

Εν τω μεταξύ στον δήμο Σιθωνίας κινούνται  ήδη οι διαδικασίες για την πολιτική αγωγή της υπόθεσης των υδρομέτρων. Ήδη υπάρχει το βαρύ κατηγορητήριο και τα λεπτομερέστατα πορίσματα δυο ανεξάρτητων αρχών που ρίχνουν φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Η διοίκηση του δήμου θα εκμεταλλευτεί κάθε στοιχείο και σε συνεργασία με τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν την υπόθεση θα αποκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και το μέγεθος της ζημιάς για τον δήμο.

Και ακριβώς σε αυτό το σημείο, αποκαλύφθηκε το εξής εκπληκτικό: η υπηρεσία της ΑΑΔΕ που το 2023 έκανε τον οικονομικό έλεγχο στην υπόθεση των υδρομέτρων, διευθύνεται από προϊσταμένη εφοριακό, η οποία ήταν την ίδια χρονιά υποψήφια με τον συνδυασμό του Ι. Τζίτζιου!

Ο ελεγκτικός μηχανισμός, η υπηρεσία δηλαδή που κατ’ εντολή των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης διενέργησε τον οικονομικό έλεγχο για να αποκαλύψει το σκάνδαλο, διευθύνεται από έναν υποψήφιο του συνδυασμού του Ι. Τζίτζιου!!! Ξαναλέμε: ο συνδυασμός του υπόδικου πρώην δημάρχου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, είχε υποψήφια δημοτική σύμβουλο την διευθύντρια που λίγους μήνες πριν τις εκλογές είχε διενεργήσει  οικονομικό έλεγχο για την υπόθεση των υδρομέτρων!

Τέτοια σύγκρουση συμφερόντων δεν έχει υπάρξει ξανά! Σκάνδαλο αδιανόητο η υποψηφιότητα της κυρίας προϊσταμένης της ΑΑΔΕ, λίγες στιγμές μετά τον έλεγχο που διενέργησε η υπηρεσία της! Αλήθεια, η ντροπή έχει εκλείψει στις μέρες μας; Ο υπόδικος πρώην δήμαρχος, την έπεισε, με ποια, αλήθεια, επιχειρήματα να κατέβει με το ψηφοδέλτιό του;

Και τώρα, που ο δήμος Σιθωνίας, ο άμεσα θιγόμενος από την υπόθεση των υδρομέτρων, θα ζητήσει να παραλάβει με όλους τους τύπους και μέσω των δικηγόρων του, από την υπηρεσία της υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο του υπόδικου πρώην δημάρχου, τα στοιχεία του ελέγχου που διενέργησε η υπηρεσία της για τα υδρόμετρα, τι θα κάνει η κα διευθύντρια; Θα ρωτήσει τον πρώην συνυποψήφιο της, τον υπόδικο, σαν καλή υποψήφια, πώς θα πράξει το υπαλληλικό της καθήκον, ή θα το πράξει σύμφωνα με το σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλο αυτό που σας αναφέραμε, είναι απλώς μια τεράστια και απίστευτη σύμπτωση και η αρμόδια διεύθυνση της  ΑΑΔΕ που έκανε τον έλεγχο, θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα ξεφτιλίσει τον εαυτό της!

Ανεξάρτητα το τι θα κάνει η διευθύντρια της ΑΑΔΕ, ο υπόδικος Ι. Τζίτζιος, με ποιόν σκοπό και με ποια προοπτική, πρότεινε λίγο μετά τον οικονομικό έλεγχο στην προαναφερόμενη διευθύντρια εφοριακό να μπει υποψήφια μαζί του; Από ενδιαφέρον για τον τόπο του; Από ενδιαφέρον για την εφοριακό διευθύντρια με σκοπό να την αναδείξει; Ή μήπως για να σώσει το τομάρι του, γνωρίζοντας ότι αυτός ο έλεγχος είναι η ταφόπλακά του;;;

Θα περιμένουμε λοιπόν, να δούμε. Θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε είτε την απίστευτη σαπίλα της διαπλοκής Τζίτζιου, είτε απλώς μια εκπληκτική σύμπτωση και τίποτα άλλο.

Ένα όμως είναι σίγουρο: παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπόδικου, των «μαρτύρων» του και των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις κλειδιά, όλων αυτών που διακινδυνεύουν την προσωπική τους αξία για να σώσουν τον «διαφθορέα» τους, όλα θα πέσουν στο κενό, ο υπόδικος και η παρέα του θα τιμωρηθεί και θα πάρει την θέση που του αξίζει. Όχι βέβαια του δημάρχου, αλλά στην …μπουζού, παρέα μαζί με άλλους ομοίους του!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.