fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Στ. Αγγελούδης: Δημιουργική «μαγιά» καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη οι νέοι επιστήμονες – Οι άξονες τεχνολογικής ανάπτυξης στην πόλη (ΦΩΤΟ+Video)

Σε hub τεχνολογίας εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη, με σημαντικό στόχο της νέας δημοτικής αρχής να δοθεί καινούρια πνοή στο επιχειρείν και στους επιστήμονες της πόλης.

Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Η καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» στη Beyond που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στη ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος μίλησε για τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής όσον αφορά την τεχνολογική ανάπτυξη της πόλης, συνοψίζοντας το σχέδιο στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και την ανάδειξη σε ένα κέντρο διασυνδέσεων και μεταφορών.

«Νομίζω καταγράφεται ως ελπιδοφόρο γεγονός το ότι η πόλη μας εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε ένα hub καινοτομίας με πρωταγωνιστικό ρόλο. Ή τουλάχιστον αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός μας στην παρούσα φάση, με εξαιρετική δομή και χρήσιμα και δυναμικά αποτελέσματα. Εσείς οι νέοι και οι νέες, οι επιστήμονες, μπορεί να αποτελέσετε τη δημιουργική μαγιά του τόπου ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις να μεγαλουργήσετε και η πόλη μας να καταξιωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Και πρόσθεσε: «Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να συμπράξουμε στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός μικροκλίματος που θα ενθαρρύνει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, θα δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης, θα εξασφαλίσει σταθερότητα και θέσεις εργασίας και θα βάζει μακροπρόθεσμα τέλος στο brain drain επιτρέποντας στους συνανθρώπους μας που ζουν στο εξωτερικό να έρθουν στη Θεσσαλονίκη να δημιουργήσουν».

Το παρών έδωσε στο συνέδριο και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος υπογράμμισε από την πλευρά του ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της εξειδικευμένης έρευνας.

«Διαθέτουμε ικανότατους επιστήμονες που ερευνούν και δοκιμάζουν. Έχουμε επιχειρηματίες που τολμούν με νέες αντιλήψεις και σύγχρονη ματιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Και συμπλήρωσε: «Στο επίπεδο της επιχειρηματικής οικονομίας για να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να διακριθούν στην άκρως ανταγωνιστική πλέον παγκόσμια αγορά απαιτείται η παραγωγή και η ενσωμάτωση της καινοτομίας. Έτσι λοιπόν η ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας στο τελικό προϊόν, στην υπηρεσία και στη δημόσια πολιτική, αποτελεί μονόδρομο για να κερδίσουμε το στοίχημα στην κοινωνία της γνώσης».

Σημειώνεται πως στo συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα στις 10.30 συμμετέχουν 55 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί που έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα για να συναντήσουν και να δικτυωθούν με τους τοπικούς φορείς. Θα έχει 22 πάνελ, 150 ομιλητές και 10 workshops για την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.