04:04, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Στην Ξάνθη «μετακομίζει» η Αυτοδιοίκηση

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαιμός

Η Ξάνθη είναι η πόλη που φιλοξενεί φέτος, μέχρι τις 15 Μαΐου το τριήμερο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης», μία διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βασική θεματική του συνεδρίου: «Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Υπουργοί, Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην Ξάνθη με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο της πόλης Μανώλη Τσεπέλη αλλά και τον πρόεδρο του «Κλεισθένη» Μιχάλη Χρηστάκη.

Το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνεται με τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές, που έχουν επιφέρει οι θεσμικές αλλαγές του 2019-2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και στην προετοιμασία για τους νέους επενδυτικούς και χρηματοδοτικούς ορίζοντες που διανοίγονται δυναμικά.

Σε ξεχωριστή ενότητα ο Ιωάννης Πολυράβας Οικονομολόγος, Υποδιευθυντής στην ΝΚ Media Group AE, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ψηφιακής Πύλης στην ΔήμοςData ΙΚΕ παρουσίασε την Ψηφιακή Πύλη ΔήμοςData ως Ενιαίου Περιβάλλοντος Γνώσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος Γενικών Γραμματέων Μιχάλης Χρηστάκης

Ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» και ένας εκ των εμπειρότερων στελεχών – τεχνοκρατών της Αυτοδιοίκησης τόνισε πώς:

«Η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τον επενδυτικό & αναπτυξιακό προγραμματισμό, όπως και την διοίκηση των οικονομικών αξιών στους ΟΤΑ αποτελεί κομβικό στοιχείο σε μία αποτελεσματική και ποιοτική διοίκηση με γνώμονα την μετάβαση σε μια Πράσινη Οικονομία, στην εξέλιξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού με καινοτομία στις υπηρεσιακές λειτουργίες & στην διαρκή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού των ΟΤΑ μέσω της Δια Βίου Μάθησης.

Το τρίπτυχο Πράσινη Οικονομία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Ανάπτυξη & Αναβάθμιση Δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού, περικλείει πλειάδα θεμάτων για την τοπική περιουσία, την αγροτική γη, τους υδατικούς πόρους, την τοπική υγεία, την τήρηση διαδικασιών, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις πράσινες προμήθειες, την πράσινη ενέργεια, την εισαγωγή καινοτομίας, τις ψηφιακές λειτουργίες για διαχείριση πόρων & εκκαθάριση δαπανών, την διαχείριση αρχείων, όπως και την ανάπτυξη συστημάτων κατάρτισης & αναβάθμισης δεξιοτήτων στην ΤΑ.Η έγκαιρη και επαρκής πληροφόρηση και γνώση, η απαραίτητη τεχνογνωσία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών στα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, καθώς τα αντικείμενα αυτά απασχολούν με μεγάλη συχνότητα την λειτουργία συνολικά των ΟΤΑ και ιδιαίτερα της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου θα συμβάλουν καταλυτικά στην υποστήριξη αιρετών, τεχνοκρατών και υπηρεσιακών στελεχών των ΟΤΑ. Ο «Κλεισθένης» ως φορέας με τις επιστημονικές δράσεις του επικεντρώνεται στον στόχο».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA