08:11, Παρασκευή
20 Μαΐου 2022

Τ.Θεοδωρικάκος από Εύοσμο: Θα γίνει πράξη η αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή

Με επίκεντρο τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο μέτωπο της εγκληματικότητας και με αιχμή την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Εύοσμο, ενώ ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος σε άλλο καταλληλότερο χώρο. “Θα γίνει πράξη η αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή, για ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με μία πρόσθετη περιπολία από το αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε με πολύ θετικό τρόπο από κοινού με τον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη και με τη ηγεσία της ΕΛΑΣ το να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα υλικοτεχνικής υποδομής, στο κτηριακό πρόβλημα. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις και ο κ. Καλαφάτης θα αναλάβει τον περαιτέρω συντονισμό της υπόθεσης, προκειμένου να έχουμε σύντομα αποτελέσματα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατέθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου αστυνομικού τμήματος στο Δήμο, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει δημοτική έκταση στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, σε ανταλλαγή με το υπάρχον κτίριο που στεγάζεται σήμερα το αστυνομικό τμήμα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της ΕΛΑΣ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, σύγχρονου και άρτιου Αστυνομικού Τμήματος.Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να τεθεί στο τραπέζι, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες και να δρομολογηθεί η υλοποίηση της.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός δήλωσε ότι “Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας βαίνει μειούμενο, απλώς υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του δήμου κι εμείς θέλουμε τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης -και πιστεύω θα την έχουμε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού- στο θέμα αυτό. Κάναμε μία πρόταση μετεγκατάστασης του αστυνομικού τμήματος γιατί το κτήριο είναι παλιό. Είναι κάτι που συζητιέται, είναι να δώσουμε ένα κτήριο σε χώρο του δήμου. Είναι ένα σχέδιο με ορίζοντα τετραετίας. Είναι κάτι που θα δώσει μία ριζική λύση, αντί να γίνει ένα λίφτινγκ σε ένα παλιό κτήριο, το οποίο είναι κοντά 80 χρόνων”.

Από την άλλη, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε «είναι η πρώτη φορά που η φυσική και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης για να λύσει επί τόπου προβλήματα» και πρόσθεσε ότι θα αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα.