, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ταξίδια στο εξωτερικό επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για τις Απόκριες – Τα πακέτα και οι τιμές

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στο εξωτερικό θα ταξιδέψουν τις ημέρες της Αποκριάς πολλοί Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει πακέτα για τις εξορμήσεις τους.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Παρότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα διοργανωθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλες εισροές επισκεπτών, εντούτοις σύμφωνα με την εικόνα που καταγράφεται προσώρας, οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στην Karfitsa ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, οι περισσότεροι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, χωρίς φυσικά να λείπουν και αυτοί που θα επισκεφτούν εγχώριους προορισμούς για να χαρούν τα καρναβάλια στην Ελλάδα και να ζήσουν το εορταστικό κλίμα.

Το προφίλ των επισκεπτών – Πού θα ταξιδέψουν

Όσον αφορά αυτούς που θα ταξιδέψουν με οργανωμένα πακέτα σε γκρουπ, πολλοί επιλέγουν περιοχές με αποκριάτικες εκδηλώσεις όπως Πάτρα και Ρέθυμνο. Αυτοί που θα πάνε αεροπορικά στο εξωτερικό επιλέγουν Ιταλία και συγκεκριμένα Ρώμη, Μιλάνο και Βενετία αλλά και Παρίσι. Οδικά οι Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, στο Βουκουρέστι, στη Σόφια και τη Φιλιππούπολη καθώς και στη Σερβία. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Κύπρο, για την οποία οι τουριστικοί πράκτορες έχουν φέτος κάποια οργανωμένα προγράμματα.

Η κίνηση καταγράφεται ικανοποιητική για την εποχή, όπως αναφέρει ο κ. Κουράκος, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιλέγουν τετραήμερη εξόρμηση, δηλαδή Παρασκευή με Καθαρά Δευτέρα. Έτσι χρειάζεται μόνο μια μέρα άδειας για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Στο εξωτερικό θα ταξιδέψουν κυρίως ζευγάρια και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ οι οικογένειες όπως φαίνεται προτιμούν εγχώριους προορισμούς.

Οι τιμές των πακέτων

Οι τιμές στα οδικά τετραήμερα πακέτα ξεκινούν από 200 ευρώ, ενώ για τα αντίστοιχα αεροπορικά πακέτα από 400 ευρώ. Πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Karfitsa ο κ. Κουράκος, είναι ότι πλέον η έννοια του ταξιδιού δεν είναι συνυφασμένη με την πολυτέλεια, ως εκ τούτου το κοινό ταξιδεύει συχνότερα και με μικρότερο budget. Η εικόνα όσο περνάνε τα χρόνια βελτιώνεται και η λογική του ταξιδιού – «άπιαστου ονείρου» εξαλείφεται, εξηγεί.

Ειδικότερα: «Είναι σημαντικό να μην υπάρχει πια η νοοτροπία ότι ταξίδι ίσον πολυτέλεια. Οι γονείς μας είχαν αυτή τη σκέψη στο μυαλό τους. Δηλαδή το κρύβανε κιόλας. Επέστρεφαν και έλεγαν μετά ότι πήγαν ταξίδι κάπου. Όσο περνάνε τα χρόνια και ακριβώς επειδή ταξιδεύει πολύς κόσμος, αυτό έχει αρχίσει ευτυχώς να αλλάζει. Είναι πολλοί οι παράγοντες που συνετέλεσαν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η μείωση του κόστους για τα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές των ξενοδοχείων κ.λπ. Συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες, σήμερα είναι πολύ πιο προσιτά τα ταξίδια. Και όχι μόνο σε κοντινούς προορισμούς, αλλά παντού. Έπαιξε ρόλο και η τεχνολογία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.