, Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά από τη μαραθώνια απολογία του.

Ο επιθεωρητής μετά τις 15.00 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του ανακριτή όπου και κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων.

Η απολογία του επιθεωρητή, ο οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο να βάζει στο «κάδρο των ευθυνών» τον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου. Συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του, πως ο σταθμάρχης του Παλαιοφάρσαλου είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση, για την οποία ο ίδιος λέει ότι δεν είχε λάβει γνώση. Επιπλέον, τόνισε πως ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών όμως την τελική έγκριση δίνει ο διευθυντής κυκλοφορίας, λέγοντας πως από τη στιγμή που όλοι οι σταθμάρχες ήταν εκπαιδευμένοι μπορούσαν να εργάζονται ισότιμα σε μια βάρδια. Αναφορικά με το αν γνώριζε πως οι σταθμάρχες φεύγουν νωρίτερα από το πόστο τους, φέρεται να υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν γνώριζε πως συνέβαινε και πως αν το γνώριζε δεν θα συναινούσε.

Ο συνήγορός του επιθεωρητή, κάλεσε να καταθέσουν δέκα μάρτυρες από τους οποίους οι τρεις έγιναν δεκτοί από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, οι οποίοι και κατέθεσαν χθες το απόγευμα, πριν την απολογία του επιθεωρητή.