, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Τετ α τετ Μπεκίρη με τους βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο

Δύο ώρες περίπου διήρκησε  η πρωινή σύσκεψη  που είχε το πρωί ο διευθυντής του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Πρωθυπουργού, Μιχάλης Μπεκίρης, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

«Προσκλητήριο» προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή τη σύσκεψη έλαβαν επίσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Ν.Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς , όπως επίσης οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ , Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης.  

Η συνάντηση έγινε στο Διοικητήριο,και πλην των δυο Υφυπουργών (βουλευτών Θεσσαλονίκης), Υγείας και Τουρισμού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου και Έλενας Ράπτης οι οποίοι μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπόλοιποι πέρασαν το κατώφλι του Διοικητηρίου. Ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Άννα Ευθυμίου, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Διαμαντής Γκολιδάκης, ο Θεόδωρος Καράογλου ο  Φάνης Παπάς ήταν εκεί,  μαζί και τα στελέχη του Γραφείου, Έλενα Σώκου και Γιάννης Παπαγεωργίου.

Στην αρχή της συνάντησης η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από προβλήματα της πόλης, με τους βουλευτές να τοποθετούν στο τραπέζι θέματα που απασχολούν  τους Θεσσαλονικείς και τα οποία από τη μία  δυσχεραίνουν  την καθημερινότητα τους ενώ από την άλλη υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Από τις εργασίες στο flyover, τη δυσλειτουργία του ΟΑΣΘ, τις καθυστερήσεις στο Μετρό, την ανάπλαση της ΔΕΘ μέχρι τη Λαχαναγορά και τα νέα νοσοκομεία της πόλης.

Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης η συζήτηση περιστράφηκε αποκλειστικά στις δημοτικές εκλογές, με τον Μιχάλη Μπεκίρη να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η επιλογή της στήριξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον κεντρικό Δήμο είναι απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ και να ζητά από όλους τους βουλευτές συντεταγμένα και δημόσια να βάλουν πλάτη για την εκλογή του. 

Το ίδιο βέβαια δεν ίσχυσε για τους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος εκεί όπου ο κ.Μπεκίρης ναι μεν έχει εικόνα αλλά αναλαμβάνει καθαρά ο τοπικός κομματικός μηχανισμός.

Έτσι, δεν θα χρειαστεί για παράδειγμα το κόμμα κεντρικά να δώσει ανοιχτά στήριξη σε δημάρχους όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων – Μενεμένης), ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (Πυλαίας – Χορτιάτη), ο Διαμαντής Λιάμας (Βόλβης), ο Γιάννης Δαρδαμανέλης (Καλαμαριάς), ο Γιώργος Τσαμασλής (Θερμαϊκού), ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος (Χαλκηδόνος) ή ο Παντελής Τσακίρης (Ωραιοκάστρου).

Από την άλλη υπάρχουν δήμοι όπου γαλάζια στελέχη συμμετέχουν σε περισσότερους του ενός συνδυασμούς και κανείς δεν θέλει να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου δημάρχου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι δήμοι Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Θέρμης και Λαγκαδά.

Εβδομάδα συσκέψεων για το Μαξίμου

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λόγω πολλών θεμάτων που υπάρχουν στην ατζέντα.

Τέλος την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA