, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Οι δύο λύσεις που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό σε Εύοσμο και Κορδελιό

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται καθημερινά και εντείνεται στις ώρες αιχμής.

Καθημερινά, χιλιάδες πολίτες διασχίζουν τις κεντρικές οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καραολή και Δημητρίου, Μαιάνδρου και Αντώνη Τρίτση με αποτέλεσμα πολλοί να παραμένουν ακινητοποιημένοι στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί.

Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το Fly Over που επηρεάζει κατά πολύ, καθώς πολλοί οδηγοί μετακινούνται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης και έτσι δημιουργούνται μεγάλες αναμονές.

Μάλιστα, η τελευταία κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε στον δήμο, ήταν όταν ακόμα ο Εύοσμος και το Κορδελιό ήταν δύο ξεχωριστοί δήμοι. Άρα, σε έναν δήμο ο οποίος αυξήθηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια με τεράστια δυναμική θα πρέπει να γίνει μια καινούρια κυκλοφοριακή μελέτη.

Ο νέος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε αναφερθεί στο κυκλοφοριακό ζήτημα και στην έλλειψη πάρκινγκ, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει νέα κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου είναι μία νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα της στάθμευσης». Επίσης, «υπάρχουν λύσεις, όπως το υπόγειο πάρκινγκ στο Ελευθέριο Κορδελιό που παραμένει κλειστό, καθώς και ο χώρος πίσω από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού, για τον οποίο υπάρχει παλαιότερη μελέτη για κατασκευή τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ».

Δυο λύσεις που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

Για την μείωση του κυκλοφοριακού αλλά και για την εύρεση θέσεων σταθμεύσεις, αυτή τη στιγμή εξετάζονται δύο λύσεις.

Αρχικά, η επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στο Κορδελιό χωρητικότητας 150 θέσεων που σταμάτησε από το 2006 λόγω προβλημάτων με τις άδειες και από τότε δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση για την λειτουργία του. Στόχος είναι η επαναλειτουργία του, ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρουσιάζει καθημερινά η οδός Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης ανέφερε στο karfitsa.gr πως «υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατίες, ωστόσο είμαστε σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο».

Τεράστια ανάγκη για πάρκινγκ στο κέντρο του Ευόσμου

Τεράστια ανάγκη για θέσεις στάθμευσης έχει και το κέντρο του Ευόσμου. Πρόκειται για μια περιοχή «βαρόμετρο» στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στη βόρεια Ελλάδα, καθώς ο μεγαλύτερος τζίρος προέρχεται από την αγορά του Ευόσμου. Ωστόσο, η μη εύρεση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο τους πολίτες που επισκέπτονται την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει μια προμελέτη για υπόγειο πάρκινγκ που ήταν να κατασκευαστεί πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στην πλατεία Ευόσμου. Ο πρώτος σχεδιασμός αφορούσε πάρκινγκ 3 ορόφων, ωστόσο ο δήμαρχος εξετάζει αν μπορεί να πάει και παραπάνω για να καλύψει τις ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή.

«Η διοίκηση έχει κάνει τις επαφές με τους χρήστες γης ώστε να επιλυθούν οι οποίες διαδικασίες», είπε ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.