, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι ανεβαίνουν στις στέγες σχολείων και πετάνε κεραμίδια (ΦΩΤΟ)

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα πολλαπλά περιστατικά βανδαλισμού σε σχολεία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς άγνωστοι νυχτερινές ώρες εισέρχονται στους αύλειους χώρους και καταστρέφουν τις υποδομές των κτιρίων.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χτες βράδυ, όπου άγνωστοι εισήλθαν μέσα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού ανέβηκαν στη στέγη και προκάλεσαν φθορές στην σκεπή του σχολείου.

Επίσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε αλλάξει πάνω από 500 κεραμίδια.

Μάλιστα, πέραν του χρηματικού κόστους που επιβαρύνει τον δήμο, προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Όπως ανέφερε στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Γεώργιος Σταυρίδης τα περιστατικά βανδαλισμών γίνονται μετά το τέλος της βάρδιας των φυλάκων, καθώς το ωράριο τους είναι 14:00 με 22:00 και οι άγνωστοι εισέρχονται μετά τη λήξη της βάρδιας.

«Οι άγνωστοι τρέχουν πάνω στις στέγες των κτιρίων, σπάνε στα κεραμίδια και τα πετούν στις αυλές των σχολείων» είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος.

Μάλιστα, τόνισε πως «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά την επόμενη μέρα αν βρέξει τα νερά εισέρχονται μέσα στις αίθουσες».

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία άγνωστοι έχουν προκαλέσει ζημιές στη σκεπή και συνεργεία του δήμου έχουν σπεύσει να αντικαταστήσουν τις φθορές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.