, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ακριβότερη φέτος η λαγάνα – Πώς κυμαίνονται οι τιμές

Ακριβότερη κατά 10% θα είναι φέτος η παραδοσιακή λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα, λόγω των μεγάλων αυξήσεων που καταγράφονται σε πρώτες ύλες και ενέργεια.

Όπως ανέφερε στην «Karfitsa» η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης, «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κοκουμέρια, «φέτος, εκτιμώ πως θα υπάρχει αύξηση 10%, η οποία προκύπτει από την αύξηση των πρώτων υλών και της ενέργειας. Οι τιμές θα ξεκινάνε από περίπου 2,50 μέχρι 3,30 – 3,40».

«Πέρσι οι τιμές στην λαγάνα ξεκινούσαν από 2,40 και έφταναν μέχρι και τα 3,20 ευρώ. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος στις τιμές με την έννοια πως τα 2,40 ήταν για παραδοσιακή λαγάνα και μετά ανέβαιναν οι τιμές γιατί υπήρχαν οι γεμιστές, με ελιά και λιαστή ντομάτα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η ίδια εκτίμησε ότι φέτος οι αρτοποιοί του νομού θα φουρνίσουν περί τις 450.000 λαγάνες.

Η κίνηση της λαγάνας και ο… καιρός

Επίσης, τόνισε πως η κίνηση στα αρτοποιεία θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. «Η κίνηση της λαγάνας εξαρτάται πάρα πολύ από τον καιρό, αν έχουμε ήλιο πέφτει η κίνηση, καθώς ο κόσμος βγαίνει πιο πολύ έξω, αν έχουμε βροχή ή συννεφιά ανεβαίνει η κίνηση».

Μάλιστα, η κ. Κουκουμέρια σημείωσε ότι «την Καθαρά Δευτέρα, θα πρέπει ο κάθε φούρνος να δουλέψει από τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της επόμενης», προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη λόγω των αυξήσεων σε πρώτες ύλες και ενέργεια έχουν βάλει «λουκέτο» 30 αρτοποιεία αποτυπώνοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.