, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έσωσαν ηλικιωμένη στην Καλαμαριά που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού της (ΦΩΤΟ)

Σωτήρια αποδείχτηκε η έγκαιρη επέμβαση της Άμεσης Δράσης, όταν ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί για μια ηλικιωμένη γυναίκα που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της karfitsa.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 20.00, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση από περίοικο που ανέφερε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της που βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί των οδών Νικολάου Κασομούλη και Δωδεκανήσου και απειλούσε να πηδήξει στο κενό.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» και δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς του Α.Τ Χαριλάου – Αναλήψεως να μεταβούν με προτεραιότητα στο σημείο, με τη συνδρομή των συναδέλφων τους από το Α.Τ. της Τούμπας – Τριανδρίας και ομάδας της ΟΠΚΕ.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου, εκτός από την ηλικιωμένη που είχε βγει στο μπαλόνι, είδαν και τον σύζυγό της που σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού την κρατούσε για να μη πέσει στο κενό.

Αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής που έφτασε με τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί από το Α.Τ Χαριλάου – Αναλήψεως εισήλθαν μαζί τους και βοήθησαν τη γυναίκα να μπει πάλι μέσα στο μπαλκόνι. Σύμφωνα με όσα είπε στην Karfitsa αυτόπτης μάρτυρας, γείτονες του ζευγαριού όσο περίμεναν την αστυνομία, προσπάθησαν να σπάσουν μόνοι τους την πόρτα για να τη σώσουν.

«Η γυναίκα ήταν στο μπαλκόνι, είχε βγει έξω από τα κάγκελα και την κρατούσε ο άντρας της με τα χίλια ζόρια για να μην πέσει. Βγήκε μια κυρία που μένει στην απέναντι πολυκατοικία, της είπε σας παρακαλώ μπείτε μέσα, αλλά εκείνη δεν καταλάβαινε και τότε ειδοποίησε κατευθείαν την αστυνομία. Μέχρι να έρθει η αστυνομία, κάποιοι γείτονες προσπάθησαν με δικά τους εργαλεία να ανοίξουν την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ήρθε ευτυχώς μέσα σε 8’ περίπου η αστυνομία και η Πυροσβεστική, η οποία μάλιστα άπλωσε και στρώμα κάτω από το μπαλκόνι. Όμως, ευτυχώς, κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα με τα εργαλεία τους και την έσωσαν». Η γειτόνισσα του ζευγαριού πάντως αναφέρει πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ηλικιωμένη προσπαθεί να πέσει στο κενό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.