, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες επαγγελματιών έξω από το ΥΜΑΘ για το νέο νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ + Video)

Διαμαρτυρίες πραγματοποιούν από το πρωί ελεύθεροι επαγγελματίες μεταξύ των οποίων βιοτέχνες, έμποροι, δικηγόροι, οδηγοί ταξί, αρχιτέκτονες, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Με πανό αγανακτισμένων επαγγελματιών γέμισε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου από το πρωί, καταφθάνουν και διαδηλώνουν. Το παρόν έδωσαν μέλη σωματείων και φορέων επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα. «Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για εκατοντάδες συναδέλφους. Είμαστε το μοναδικό στρώμα φορολογουμένων που δεν έχουμε αφορολόγητο. Δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά», δήλωσε ο κ. Βέργος Βεργίδης, πρόεδρος συνδέσμου κατασκευαστών δερμάτων και γουναρικών νόμου Θεσσαλονίκης.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα νέο χαράτσι για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και έμπορους και αντί να φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο, εκεί δίνουν φοροαπαλλαγές. Προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν πολλά λουκέτα, ειδικά σε μικρά μαγαζιά και θα επηρεαστούν και οι επιστήμονες», δήλωσε ο κ. Στέλιος Πάλλης πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ). Πριν από λίγο έφτασαν και μέλη του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, κ. Δημήτρης Φινοκαλιώτης δήλωσε πως «είναι ένα άδικο νομοσχέδιο. Είναι οριζόντιο και μας αντιμετωπίζει όλους σαν να είμαστε το ίδιο, είναι αναχρονιστικό γιατί επαναφέρει διατάξεις που ίσχυαν το 1994. Μας πλήττει όχι μόνο οικονομικά αλλά πλήττει και την αξιοπρέπειά μας. Ζητάμε να μην υπάρχουν τεκμήρια, ας ελεγχθούν όσοι είναι να ελεγχθούν όπως ελέγχονταν τόσα χρόνια».

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ οι οδηγοί ταξί.