, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Drone θα σαρώνει τον Εύοσμο για εγκληματικότητα – Θα «τσακώνει και όσους πετάνε ογκώδη»

Eurokinisi

Να «φρενάρει» την εγκληματικότητα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου θέλει ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Κάτοικοι άνωθεν περιφερειακού έχουν καταγγείλει επανειλημμένα στο karfitsa.gr πως υπάρχει ελλιπής φωτισμός με αποτέλεσμα να νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν λείπουν και συχνά-πυκνά οι ληστείες σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

«Δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια στην περιοχή της νέας πολιτείας Ευόσμου τα προβλήματα παραμένουν πολλά και άλυτα. Το κύριο ζήτημα είναι η εγκληματικότητα. Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα έχει ανεβεί ραγδαία στην περιοχή μας διότι η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής, κατά την άποψη μου θα έπρεπε να υπάρχει ένα δεύτερο αστυνομικό τμήμα άνωθεν περιφερειακού ώστε να επέμβουν πιο άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο karfitsa.gr (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της karfitsa).

Επίσης, όπως καταγγέλλει ο φωτισμός παραμένει ανεπαρκής και πως «μετά από τόσα χρόνια ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους άνωθεν περιφερειακού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για να τοποθετηθεί φωτισμός».

Μιλώντας στο karfitsa.gr, o αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Έργων, Στυλιανός Διακάκης τόνισε πως στο τεχνικό πρόγραμμα έχει εισαχθεί «ανάπλαση οδοφωτισμού και περιμένουμε κάποιες χρηματοδοτήσεις».

«Θέλουμε να αλλάξουμε όλο το ηλεκτρικό δίκτυο του δήμου και να τοποθετήσουμε λάμπες LED για να είναι φωτεινός όλος ο δήμος. Μόλις δοθούν τα χρήματα θα αλλάξει ο φωτισμός».

Drone θα κάνει περιπολία από αέρος

Ο δήμος το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει να παρατηρείται από αέρος όλος ο δήμος σε συνεργασία με ιδιώτη που θα υπάρχει drone όλο το 24ωρο και θα παρακολουθεί σχολεία και ελεύθερους χώρους, ώστε αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές να ειδοποιείται η αστυνομία.

«Θα είναι ένα drone που θα κάνει περιπολία όλο το 24ωρο. Αν για παράδειγμα κάνει κάποιος μια ανακαίνιση και πετάει τα μπάζα στους κάδους και δεν έχεις τον «κουβά», θα ειδοποιείται αυτόματα η αστυνομία, θα είναι σαν φύλακας. Αυτό θα ισχύει όχι μόνο σε αυτή τη περίπτωση αλλά σε οτιδήποτε γίνεται στον δήμο. Επίσης, αυτό το drone θα κάνει και αποθήκευση, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε οποιοδήποτε πρόβλημα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Στυλιανός Διακάκης.

Το θέμα θα τεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.