, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για την έκθεση «Ορθοδοξία» στη ΔΕΘ με την παρουσία του Μητροπολίτη Φιλοθέου (ΦΩΤΟ+Video)

Με την παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής 19/05 η 29η έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «Ορθοδοξία» στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Μετά τις 12.00 ο Μητροπολίτης τέλεσε τα εγκαίνια και εξέφρασε την ευχή να δώσει το παρών στην έκθεση που θα διαρκέσει για τρεις ημέρες πλήθος Θεσσαλονικέων αλλά και επισκεπτών.

«Χαιρόμαστε πολύ που πραγματοποιείται και φέτος αυτή η έκθεση με την ονομασία “Ορθοδοξία”, η οποία θέλει να εξυπηρετήσει το πολιτιστικό γεγονός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον πολιτισμό τον οποίο παράγει και προάγει. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι μεταξύ των τόσο αξιόλογων περιπτέρων που υπάρχουν σε αυτή την έκθεση, υπάρχει και το περίπτερο της Εκκλησίας της Κύπρου», είπε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης.

Και πρόσθεσε: «Συγχαίρουμε όσους προβάλλουν τα έργα και την τέχνη τους σε αυτή την έκθεση, την οποία ευχόμαστε να επισκεφτούν πολλοί Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης μας γιατί πολλά έχουν να ωφεληθούν και πολλά σημαντικά έχουν να αποκομίσουν».

Η έκθεση διοργανώνεται μετά από δύο χρόνια πάλι στη Θεσσαλονίκη από τις 19 μέχρι τις 21 Μαΐου. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μεταξύ άλλων μοναστηριακά εκθέματα, είδη λαϊκής τέχνης, αγιογραφίες, χριστιανικά βιβλία, ξυλόγλυπτα, είδη αργυροχρυσοχοΐας, θυμιάματα, κεριά και έλαια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται και η εικαστική έκθεση «Φως τέχνης ανέσπερον» όπου εκτίθενται και προβάλλονται έργα σύγχρονων δόκιμων αγιογράφων. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης «Ορθοδοξία» είναι από τις 10.00 ως τις 19.00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.