fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Εισιτήριο» για το παγκόσμιο συνέδριο WMF διεκδικούν τρεις startup – Το μεγάλο έπαθλο και η σημαντική προβολή (ΦΩΤΟ+Video)

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα υψηλό χρηματικό έπαθλο, να αναδειχθούν σε διεθνές επίπεδο και να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση θα έχουν οι υπεύθυνοι τριών startup εταιρειών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Ρίμινι της Ιταλίας το επόμενο καλοκαίρι για το παγκόσμιο συνέδριο του We Make Future Festival.

Οι τρεις αυτές εταιρείες θα επιλεγούν μέσα από τον διαγωνισμό του 3oυ WMF Worldwide Event Greece, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, επισημάνθηκε η σπουδαία ευκαιρία για τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναδείξουν τις ιδέες τους και να διεκδικήσουν συνεργασίες και χρηματοδότηση σε διεθνές επίπεδο.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Καούδης υπογράμμισε ότι το γεγονός αφορά σημαντικές εταιρείες στον χώρο των robotics, της τεχνολογίας, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για το κομμάτι του αγροτουρισμού, του περιβάλλοντος και του smart farming.

«Προσπαθούμε να φέρουμε τα δύο οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ιταλίας πρωταρχικά όσο πιο κοντά γίνεται μέσα από ιδέες που μπορούν να εξελιχθούν σε επιχειρηματικές προτάσεις και μοντέλα, γιατί μια καλή ιδέα δεν φτάνει. Χρειάζεται υποστήριξη και αυτό κάνουμε εδώ με σκοπό να δημιουργήσουμε υπεραξία και να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα για δημοσιότητα και χρηματοδότηση σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό τον χώρο», τόνισε.

Η ευκαιρία για τις startup από τη Θεσσαλονίκη

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας το τριήμερο 13-15 Ιουνίου 2024 και σύμφωνα με τον κ. Καούδη σε αυτό το διάστημα δίνουν το παρών περί τους 36.000 επισκέπτες.

Όπως αναφέρει: «Είναι πολύ σημαντικό πέρα από το πρώτο μεγάλο βραβείο που είναι 1 εκατ. ευρώ, ότι υπάρχει η δυνατότητα για pitching σε παγκόσμιο δίκτυο, be to be συναντήσεις και γενικά networking σε ένα υψηλό επίπεδο. Οι startup έχουν να κερδίσουν προβολή, εμπειρία, γνώση, να διεκδικήσουν ένα πολύ σημαντικό βραβείο και να γυρίσουν έτοιμοι και πιο ώριμοι για να εξελιχθούν σε μια οργανωμένη και με προοπτική επιχείρηση».

Ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Χρήστος Σαραντόπουλος υπογράμμισε ότι η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας θα έχει έναν «εθνικό» χαρακτήρα καθώς στην εκδήλωση του Σαββάτου συμμετέχει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Elevate Greece.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος στο οποίο θα συμμετέχουν 18 επιχειρήσεις, το 3ο WMF Worldwide Event Greece θα φιλοξενήσει ως ομιλητές κορυφαίους τεχνοκράτες και επικεφαλής φορέων καινοτομίας και ανάπτυξης startup επιχειρήσεων. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνει και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι τεχνολογικές startup ως «ατμομηχανές του μέλλοντος»

Ο διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Λαμπρογεώργος επεσήμανε ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό των startup ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε στους χώρους του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού το International Roadshow που κάνει το We Make Future σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο. Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού είναι πάντα κοντά στις startup της πόλης. Ο στόχος μας είναι να τους δικτυώσουμε με συνεργάτες και πελάτες μας έτσι ώστε οι ιδέες και τα προϊόντα τους να βρουν άμεση εφαρμογή. Ελπίζουμε και του χρόνου να είμαστε πάλι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις στη χώρα μας τόνισε πως «το ελληνικό οικοσύστημα των startup είναι πάρα πολύ δυναμικό, έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε και spin off που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια αλλά και startup οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο. Θα είναι η ατμομηχανή του μέλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται κοντά τους οι μεγάλες εταιρείες αλλά και οι θεσμικοί φορείς. Να τους δώσουμε το βήμα να βγουν στην αγορά».

Σημειώνεται πως στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 81 ελληνικές startups ως υποψήφιες, αναδείχθηκαν 30 φιναλίστ, έγιναν 30 pitch sessions, επτά ελληνικές startup βραβεύτηκαν και 300 ήταν οι συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.