, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Έξυπνη εφαρμογή θα λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα στον Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Video)

Νέες ψηφιακές και «έξυπνες» υπηρεσίες που είναι έτοιμες ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, παρουσιάστηκαν σήμερα στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με σύνθημα «απλά ψηφιακά» πρωτοπορεί, καθώς εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του προς όφελος των δημοτών, διότι οι πολίτες θα μπορούν μέσα από υπολογιστή ή smartphone να ενημερώνονται για διαχείριση των φωτεινών σηματοδοτών και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία, να κάνουν κράτηση σε κάποια αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και να πληρώσουν. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Μαρία Αποστολίδου, «η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου είναι προς την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών μας, χρησιμοποιώντας χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία. Και μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” διαθέσαμε χρήματα για την ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου μας».

Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Μίντσης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ) ανέφερε πως ανασυντάσσονται τα προγράμματα σηματοδότησης στον δήμο, ενώ γίνεται εγκατάσταση εξοπλισμού ανίχνευσης της κυκλοφορίας που σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται τα προγράμματα σηματοδότησης στους σηματοδοτημένους κόμβους, θα ρυθμίζει με τον βέλτιστο τρόπο αυτόματα την κυκλοφοριακή κίνηση.

Επίσης, είπε ότι «το συγκεκριμένο έργο ανασυντάσσονται τα προγράμματα σηματοδότησης του δήμου. Γίνεται εγκατάσταση εξοπλισμού ανίχνευσης της κυκλοφορίας και έχει αναπτυχθεί μια πλατφόρμα, η οποία θα δίνεται να διαχειριστεί τα προγράμματα σηματοδότησης βάσει των κυκλοφοριακών συνθηκών και έτσι θα επιλέγει τα κατάλληλα προγράμματα σηματοδότησης, προκειμένου να επιλύονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα εμφανίζονται στον δήμο». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσω αυτού του προγράμματος, θα μειωθεί αισθητά η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.