, Κυριακή
26 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη κήδεψε τον άνδρα της και στην επιστροφή την ξέχασε ο οδηγός του ΚΤΕΛ στην Εγνατία

Σε γολγοθά εξελίχθηκε για μια 75χρονη η επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη αφού ο οδηγός του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Άρτα – Θεσσαλονίκη την ξέχασε στην Εγνατία.

Πριν μερικές ημέρες, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πάει σε χωριό της Άρτας προκειμένου να κάνει την κηδεία του συζύγου της. Την περασμένη Κυριακή το πρωί θέλοντας να επιστρέψει πλέον στη Θεσσαλονίκη, πήρε το ΚΤΕΛ. Σε μια στάση που έκαναν σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων επι της Εγνατίας, η γυναίκα πήγε τουαλέτα, με τον οδηγό να αποχωρεί από το σημείο χωρίς να την περιμένει.

«Το λεωφορείο είχε μόλις 10 άτομα. Η γυναίκα καθόταν στη δεύτερη θέση. Είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα και ξεχωρίζει, δεν σου περνάει απαρατήρητη. Ο οδηγός όμως δεν μέτρησε ποτέ τα άτομα για να καταλάβει ότι κάποιος λείπει», δήλωσε στην Karfitsa ο δικηγόρος της 75χρονης, Απόστολος Τζαρός.

Ένας υπάλληλος του καταστήματος εστίασης που βρισκόταν στη συγκεκριμένη στάση, προσφέρθηκε να πάει την γυναίκα σε σημείο που εξυπηρετεί τον οδηγό όμως εκείνος αρνήθηκε. «Το ΚΤΕΛ με παρά πολύ μεγάλη δυσκολία έδωσε το τηλέφωνο του οδηγού. Πρώτα επικοινώνησαν αυτοί μαζί του. Εκείνος όμως αρνήθηκε να την γυρίσει στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να περιμένει η γυναίκα στο σημείο αυτό για πολλή ώρα μέχρι που πέρασε ένα λεωφορείο με μαθητές από τον Άγιο Αθανάσιο, που επέστρεφε από σχολική εκδρομή και την πήγαν στη Θεσσαλονίκη όπου την παρέλαβε ο γιος της», είπε ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαρό, ο οδηγός δεν αρνείται την πράξη του, η 75χρονη όμως παρόλη την ταλαιπωρία της αποφάσισε να μη κινηθεί νομικά κατά του οδηγού στη μνήμη του συζύγου της και όπως είπε η ίδια χαριτολογώντας στους οικείους της, «τουλάχιστον ήταν ένας τρόπος να ξεχαστεί από τον χαμό του άνδρα της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Άρτας Νεκτάριος Μήτσιος, αναφέρθηκε σχετικά με το συμβάν λέγοντας πως είναι δικό τους λάθος και αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη. «Ο οδηγός είπε στους επιβάτες ότι θα κάνει 15’ στάση. Τελικά έκανε επιπλέον πέντε λεπτά, ο οδηγός μπερδεύτηκε στο μέτρημα, η κυρία έμεινε δεν είχε κι αυτή το νου της στην ώρα, όπως και να έχει η ευθύνη είναι καθαρά δίκη μας. Εμείς φταίμε απόλυτα. Επικοινώνησα μαζί της, μιλήσαμε, η κυρία ταλαιπωρήθηκε αρκετά».

Σχετικά με την άρνηση του οδηγού να περιμένει για να επιστρέψει την ηλικιωμένη πίσω στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μήτσιος ανέφερε πως ο οδηγός ενημερώθηκε 20’ αργότερα, όταν είχε φτάσει το λεωφορείο ήδη στην Κοζάνη και δεν μπορούσε να επιστρέψει πίσω να την πάρει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.