, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Θεσσαλονίκη: Κτίριο «βόμβα» – Αγανάκτηση από κατοίκους και επιχειρηματίες (ΦΩΤΟ+Video)

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες για την παλιά κλινική «Ράπτη» στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής στην Karfitsa, τους τελευταίους μήνες διάφορα παραβατικά στοιχεία βρήκαν την ευκαιρία να τη λεηλατήσουν αλλά και να προσπαθήσουν να «μπουκάρουν» σε γειτονικά διαμερίσματα.

Η Α. Σαββίδου ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας δίπλα από την παλιά κλινική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς άγνωστοι τα βράδια εισέρχονται στο κτίριο και λεηλατούν ότι βρουν.

Μάλιστα, τόνισε πως το προηγούμενο Σάββατο άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν την βιοτεχνία της, αλλά δυστυχώς για τους διαρρήκτες δεν μπόρεσαν καθώς τους έπεσε ο λοστός και με τον θόρυβο που έκανε τους αντιλήφθηκε γείτονας και τράπηκαν σε φυγή.

«Από τον Ιούλιο του 2022 ξεκίνησε όλο αυτό μαζέψαμε υπογραφές και πήγαμε στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Είχε έρθει η ΕΛΑΣ να το δει και είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι χωρίς εισαγγελέα, γιατί είναι ιδιωτικός ο χώρος και επειδή είναι υγειονομική βόμβα. Μετέπειτα πήρε φωτιά, καθώς έμεναν άστεγοι που μάζευαν χαρτόκουτα. Οι πυροσβέστες έψαξαν το κτίριο αν υπάρχουν άνθρωποι. Πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία πήραμε τηλέφωνο στον ιδιοκτήτη που έχει το μισό κτίριο και τους γνωστοποίησαμε πως θα κινηθούμε νομικά και μας απάντησε υπάλληλος πως “κάντε ό, τι θέλετε”». 

Παράλληλα, πήγαν να «μπουκάρουν» στην βιοτεχνία κλέφτες και τους έπεσε ο λοστός και ο γείτονας τους φώναξες και τους ρώτησε «τι κάνετε εδώ» και αυτοί απάντησαν “σπίτι, σπίτι”». 

Επίσης, έχουν ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, τον δήμο αλλά και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που έχει κάποιο μερίδιο και το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν πάρει κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν, «έχουμε ενημερώσει την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούσε και συνεχίζει να εγκυμονεί η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εγκαταλελειμμένο κτήριο και δυστυχώς για όλους μας επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες προβλέψεις καθώς προ ολίγον μηνών άρπαξε πυρκαγιά το κτήριο από την οποία μπορούσαν να κινδυνέψουν ζωές και περιουσίες».