, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Μαθητές ρώτησαν τον Κ. Μητσοτάκη αν υπήρξε περιστατικό bullying στην οικογένειά του – Η απάντησή του (Video)

Ερωτήσεις από μαθητές δέχτηκε στην Πολίχνη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο επίσκεψης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εθνικής στρατηγικής καταπολέμησής τους και δέχτηκε τις ερωτήσεις μαθητών σχετικά με το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε αν έχει αντιμετωπίσει περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στην οικογένειά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως τα παιδιά του, καθώς ήταν μέλη μιας αναγνωρίσιμης οικογένειας, δεν υπήρξαν μάρτυρες ανάλογων περιστατικών. Όμως τόνισε: «Υπήρχαν περιστατικά, τα οποία ήταν σχετικά ήπια περιστατικά. Τα παιδιά είχαν τη διάθεση να τα συζητήσουν μαζί μας. Μπορέσαμε να τα επιλύσουμε σχετικά εύκολα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι και στη γενιά του υπήρχαν φαινόμενα bullying και σχολικού εκφοβισμού, ωστόσο αντιμετωπίζονταν διαφορετικά και δεν σημειώνονταν με την ίδια ένταση συγκριτικά με το σήμερα. «Είναι ένα ζήτημα που παρουσιάζει μεγάλη έξαρση. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι και στη δική μας γενιά υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.