, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Νίκη στην Παλαιστίνη» – Κινητοποίηση υπέρ του παλαιστινιακού λαού – Πορεία στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ+Video)

Την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ζητώντας λύση στο μεσανατολικό.

Με παλαιστινιακές σημαίες, πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12.00 μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ζητούν νίκη για την Παλαιστίνη, εκφράζοντας μηνύματα κατά του Ισραήλ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στηναυτοδιάθεση».

Πριν από λίγο ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:45 οι διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο. Αυτή τη στιγμη η πορεία κινείται στην Τσιμισκή με Ανατολική κατεύθυνση. Το ένα μέρος του δρόμου παραμένει ανοικτό για να διέλυση των οχημάτων.

Οι διαδηλωτές προέβησαν σε διαμαρτυρία έξω από τον προξενείο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.