, Δευτέρα
24 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Όχι» της κυβέρνησης στην κάθοδο με τα τρακτέρ – Επιμένουν οι αγρότες (Video)

«Όχι» λέει η κυβέρνηση στην κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε χθες στη Νίκαια της Λάρισας.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με εκπροσώπους αγροτών από τα μεγαλύτερα μπλόκα της χώρας, δήλωσε πως είναι αρνητικός για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ.

«Ενημερώσαμε τον υπουργό και την κυβέρνηση κατ΄επέκταση για την απόφαση για το συλλαλητήριο ώστε να αναδείξουμε τα αιτήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες και ανάλογες κινητοποιήσεις το ίδιο θα συμβεί και στην χώρα μας. Εμείς ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στην Νίκαιας και την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για να κάνουμε συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την μάχη, να είναι η νίκη αυτού του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο αγρότης και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Από την Αλαμάνα θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ

Το ότι θα κατέβουν στην Αθήνα ακόμη κι αν το αρνείται η κυβέρνηση τόνισε σήμερα το μεσημέρι μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό ο Δημογιάννης Δημήτρης, εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας. « Η Αλαμάνα είναι το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση σχεδόν από όλες τις περιοχές της βορείου Ελλάδος, από τη Λαμία και πάνω. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός αφού μας δέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της οποιαδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση από την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί θα δημιουργούμε πρόβλημα στην Αθήνα. Εμείς εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Δεν θα έχουμε πια και τόσο μεγάλο όγκο τρακτέρ, δεν θα έρθουν από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν όχι. Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι», δήλωσε.

Ο Σωτήρης Γιαννακός, εκπρόσωπος από το μπλόκο Ε65 στην Καρδίτσα και αντιπρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ θα υλοποιηθεί. «Έχει τον χρόνο η κυβέρνηση να σκεφτεί από σήμερα, μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα που θα φτάσουμε στην Αθήνα, πρώτα από όλα πως θα λύσει τα προβλήματα».

Να σημειωθεί ότι μετά την χθεσινή γενική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συμβολικές κινητοποιήσεις των αγροτών μέχρι το συλλαλητήριο της Τρίτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.