, Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: Oικογένεια κινδυνεύει να χάσει την πρώτη κατοικία της (ΦΩΤΟ+Video)

Διαμαρτυρία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός αγρότη πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορά μια οικογένεια από τη Σίνδο, η οποία είναι χαμηλόμισθη και είχε λάβει στεγαστικό δάνειο ύψους 15.000 ευρώ. Στη συνέχεια, η οφειλή έφτασε 36.000€ με την οικογένειά να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του δανείου, ενώ το εξυπηρετούσε κανονικά πριν λίγα χρόνια.

Η οικογένεια προσπάθησε να κάνει έναν διακανονισμό με την τράπεζα, αλλά η πρόταση έπεσε στο «κενό». Παράλληλα, η τράπεζα ζήτησε από την οικογένεια να καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ εφάπαξ και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε διακανονισμό, όπως πρότεινε η οικογένεια.

Η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δήμητρα Τρεγάκης τόνισε πως «Άλλη μια οικογένεια βρίσκεται εκτεθειμένη στα νύχια των funds και μια μαθήτρια της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο. Εμείς ως εκπαιδευτικοί θα στηρίξουμε την οικογένεια, θα αντιδράσουμε όσο δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να μην χάσει η οικογένεια το σπίτι. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και από το υπουργείο Παιδείας που καμώνεται ότι νοιάζεται για τους μαθητές και να παρέμβει άμεσα στην εταιρεία και στην τράπεζα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα προς όφελος της οικογένειας».

Από τη άλλη πλευρά, η Λίνα Χατζηκυριάκου από την επιτροπή αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών δικηγόρων ανέφερε πως «Έπεσε στην αντίληψη μας η περίπτωση της οικογένειας από τη Σίνδο που απειλείται με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για μια οφειλή από ένα στεγαστικό δάνειο που είχαν λάβει από τη Eurobank ύψους 15.000 ευρώ το οποίο στη συνέχεια αφού το εξυπηρετούσαν για κάποια χρόνια σταμάτησαν να το εξυπηρετούν γιατί έμειναν και ο πατέρας και η μητέρα, άνεργοι. Σήμερα έχει φτάσει στο ποσό των 36.000 ευρώ και από την Eurobank έχει περάσει στην DoValue ή οποία αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση και ζητάει εφάπαξ ένα ποσό των 15.000 ευρώ από δυο χαμηλόμισθα άτομα και το υπόλοιπο να μπει σε ρύθμιση. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε ρύθμιση που θα είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους».

Αντιπροσωπεία από τους συγκεντρωμένους συνομίλησε με υπεύθυνο από την εταιρεία για την ρύθμιση της οφειλής της οικογένειας, ωστόσο όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Γιώργος Μπρανίκας από το ΣΕΤΕΠΕ δεν δόθηκε κάποια σαφής απάντηση.