ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Ομολογία του γιατρού για το φορτίο κοκαΐνης  

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
25/06/2023
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: Ομολογία του γιατρού για το φορτίο κοκαΐνης  

«Το πήρε πάνω του» ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του δικτύου διακίνησης κοκαΐνης, από τη λατινική Αμερική σε Ελλάδα και  Ευρώπη, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Μετά την προφυλάκιση του ιδίου κι άλλων 8 μελών του κυκλώματος, ο 68χρονος συνταξιούχος γιατρός, μέσα από τη φυλακή που κρατείται, απέστειλε συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

 Από την έως τώρα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 272 κιλά κοκαΐνης που αποδίδονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Στις 9 Μαΐου είχαν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα ενώ κατασχέθηκαν περίπου 105 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο γιατρός ο οποίος, κατά την απολογία του, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Στις 31 Μαΐου, με συμπληρωματικό  υπόμνημα προς την ανακρίτρια δηλώνει αποφασισμένος να ομολογήσει.  

Related Post

Ξεσήκωσαν τη ΔΕΘ Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρης Πανταζής (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει ακόμη… «σφυγμό»

Στο Βελλίδειο Μητσοτάκης και Γκίλφοϊλ (ΦΩΤΟ&VIDEO)

«Απαντάμε με τους αγώνες μας» – Μαζικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+Video)

 «50.000 ευρώ η αμοιβή»

  «Στις 25 Απριλίου 2023, ο συγκατηγορούμενος μου G.E, αφού με ενημέρωσε σχετικά, μου σύστησε έναν Αλβανό με το όνομα J. Αυτός με ενημέρωσε ότι είχε υπό τη διαχείριση του κάποια φορτία με μπανάνες και σε ένα είχαν τοποθετήσει, συνεργάτες του, ποσότητα κοκαΐνης.     

Μου ζήτησε αν μπορούσα να διαθέσω κάποιον χώρο για να γίνει η σχετική εργασία για την αφαίρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης.  Η συζήτηση έγινε παρουσία του G.E. ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι μπορούμε να προβούμε στην ανάλογη εργασία. Η αμοιβή θα ήταν 50.000 ευρώ.

Η όλη διαδικασία της φόρτωσης από Equador και μεταφόρτωσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Βόρεια Μακεδονία, οι εμπλεκόμενες εταιρίες και ο τρόπος υλοποίησης της αποστολής του κοντέινερ, έλαβε χώρα από μέρους του Αλβανού J χωρίς να έχω καμία γνώση και επαφή με τους αποστολείς ή παραλήπτες.

Η αποθήκη που σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ήταν της εταιρίας του Γ.Α, ο οποίος ήταν ακινητοποιημένος στο σπίτι του λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων και η αποθήκη ήταν κενή. Κλειδιά είχε ο συνεργάτης του, ο  Δ.Χ. που ασχολούνταν με τη συντήρηση της αποθήκης. Του ζήτησα να τη διαθέσει και να βοηθήσει όσο χρειαζόταν τον G.E. στην απαιτούμενη εργασία αφαίρεσης της ποσότητας κοκαΐνης» αναφέρει, στο υπόμνημα του, ο 68χρονος κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε που ακριβώς ήταν τοποθετημένες οι ποσότητες των ναρκωτικών.

«Δεν έχουν σχέση»

Το επίδικο φορτίο έφτασε το μεσημέρι της  8ης Μαΐου στην αποθήκη και έγινε ή εξαγωγή των κρυμμένων ναρκωτικών από το κοντέινερ. «Του είχα πει μόλις τελειώσει την αφαίρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης να τις τοποθετήσει σε σάκους και να τους παραδώσει στον Π.Μ, με τον οποίο είχα συνεννοηθεί να τους παραδώσει σε πρόσωπο που θα τον περίμενε έξω από το ξενοδοχείο «Φιλίππειο». Από ότι έμαθα στη συνέχεια οι διωκτικές αρχές τον συνέλαβαν στα Διαβατά. Το ίδιο συνέβη την ίδια στιγμή και στην αποθήκη, στον Άγιο Αθανάσιο,  ενώ συνέλαβαν και έμενα και τον γιο μου, στον Άνω Εύοσμο» αναφέρει και επισημαίνει ότι ούτε ο γιος του, ούτε η εταιρία που μισθώνει τμήμα του ακινήτου της συζύγου του, ούτε η νύφη του και ο αδελφός της, έχουν καμία σχέση με την όλη υπόθεση.

«Η αρχική μου απολογία ήταν απόρροια της σύγχυσης και του φόβου που επικράτησε στο μυαλό μου {…}. Όταν ηρέμησα κάπως, αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να πω την αλήθεια για την τεράστια βλακεία και επιπολαιότητα που έκανα και να ζητήσω τη επιείκεια της Δικαιοσύνης. Ουδέποτε στο παρελθόν ασχολήθηκα με ναρκωτικά. Έκανα μία και μοναδική βλακώδη και επιπόλαια πράξη και παρέσυρα σε αυτήν κάποιους απλούς ανθρώπους{…}.Είμαι συγκλονισμένος από την απαράδεκτη και αυτοκαταστροφική μου ενέργεια. Μακάρι να με βοηθήσει ο Θεός. Ελπίζω στην επιείκεια της Δικαιοσύνης» καταλήγει ο 68χρονος συνταξιούχος γιατρός.

 Στις 2 Ιουνίου 2023 εντοπίστηκαν άλλα 161 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, που από την αστυνομία αποδίδονται στο ίδιο κύκλωμα,  ενώ πριν μια εβδομάδα εντοπίστηκαν άλλα 6 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε διαμέρισμα και συνελήφθη  η νύφη και ο γιος του γιατρού ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του για το πρώτο φορτίο.   Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κατηγορούμενος  λέει ότι οι συλληφθέντες δεν γνώριζαν την ύπαρξη της συγκεκριμένης ποσότητας  γιατί βρέθηκε σε ειδική κρύπτη που μόνο αυτός είχε πρόσβαση.

 Ο δικηγόρος του 68χρονου,  Θόδωρος Σιμόπουλος, δήλωσε στην karfitsa τα εξής: «Πληροφορήθηκα από τον κατηγορούμενο ότι απέστειλε συμπληρωματικό υπόμνημα στην 4η ειδική ανακρίτρια με το οποίο μετέβαλε την αρχική αρνητική του στάση και αποδέχτηκε την εμπλοκή στην υπόθεση, ειδικότερα σε σχέση με την κατασχεθείσα ποσότητα των 105 κιλών κοκαΐνης. Ζήτησε να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά γι’ αυτή την  υπόθεση». 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: Θεσσαλονίκη
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Ξεσήκωσαν τη ΔΕΘ Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρης Πανταζής (ΦΩΤΟ&VIDEO)
Ρεπορτάζ

Ξεσήκωσαν τη ΔΕΘ Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρης Πανταζής (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Με τις μεγάλες επιτυχίες της Άντζελας Δημητρίου και του Λευτέρη Πανταζή ξεκίνησε το συναυλιακό πρόγραμμα της 90ής ΔΕΘ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει ακόμη… «σφυγμό»
Αθλητικά

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει ακόμη… «σφυγμό»

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πέτυχε, εκτός προγράμματος, νίκη επί της Ισπανίας κι έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης στην τελική φάση...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
Next Post
Ο Ζιντάν «αποθέωσε» τον Μπαπέ

Ο Ζιντάν «αποθέωσε» τον Μπαπέ








Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa