, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λ. Αλεξανδρίδης – «Όλοι μαζί θα πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά» (ΦΩΤΟ+Video)

Μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έστειλε απόψε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2024.

«Σήμερα ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο και γω, σε έναν τόπο όπως συνηθίζει να λέει ο σεβασμιώτατος κκ.Βαρνάβας εδώ στην Εσπερία. Είναι ένας τόπος του μόχθου, του ιδρώτα τους άγχους της καθημερινής επιβίωσης», είπε αρχικά ο κ. Αλεξανδρίδης.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «αυτός ο τόπος με τον μικρότερο συντελεστή ηλικίας, με τα περισσότερα νέα παιδιά αναλογικά στη χώρα. Αυτός ο τόπος έχει προσδοκίες και ένα καινούργιο βλέμμα στο μέλλον. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε ελπίδα σε αυτά τα παιδιά και για αυτό προτεραιότητα της αυριανής διοίκησης είναι η καθαριότητα, η καθημερινότητα και τα σχολεία».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης έκανε ειδική αναφορά στο βεβαρημένο και μολυσμένο περιβάλλον του δήμου, καθώς βιομηχανίες δεν έχουν πάρει οριζόντια μέτρα για την προστασία των πολιτών, με τον νέο δήμαρχο να καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους συνδυασμούς να βάλουν στην άκρη τις όποιες διάφορες και «μαζί να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο. Το υποσχέθηκα προεκλογικά, θα το κάνω πράξη και μετεκλογικά. Πλέον, δεν υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο παράταξη, δεν υπάρχουν συνδυασμοί όλοι μαζί θα πάμε αυτό τόπο μπροστά γιατί αξίζει για εμάς και για τα παιδιά μας».

Μεταξύ άλλων, είπε πως «δυστυχώς, έχουμε ένα βεβαρημένο και μολυσμένο περιβάλλον. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξω και θα διεκδικήσω να αλλάξει αυτό. Οι βιομηχανίες που γειτνιάζουν με τον ιστό να πάρουν τα μέτρα που πρέπει και να μην επιβαρύνουν τους πολίτες».

«Θα πάρουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς»

Ο δήμαρχος αποκάλυψε πως τη Δευτέρα που θα ανακοινωθούν οι αντιδημαρχίες, θα υπάρχουν άνθρωποι που εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς.

«Τις επόμενες μέρες θα δείτε ανθρώπους οι οποίοι θα πάρουν θέσεις ευθύνης και θα επιδιώξω αυτές τις θέσεις να τις πάρουν και άνθρωποι οι οποίοι εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς. Γιατί σε αυτό τον τόπο δεν μας χωρίζει τίποτα και είμαστε όλοι “ένα”. Τα προβλήματα είναι αντιμέτωποι μας και δεν είναι οι άλλοι συνδυασμοί».

Οι Ακρίτες του Πόντου του αφιέρωσαν τον ύμνο του Ακρίτα τον άγνωστο στρατιώτη Τραντέλλενα.

Στο τέλος της ορκωμοσίας, η μητέρα του κ. Αλεξανδρίδη του δώρισε μια ανθοδέσμη και δύο εικόνες, μια της Παναγίας και μια του Αγίου Ελευθερίου καθώς σήμερα είχε την εορταστική του εορτή.

Ωστόσο, οι Ακρίτες του Πόντου του αφιέρωσαν το ποντιακό τραγούδι Αητέν’ς επαραπέτανεν, ένας ύμνος στον ακρίτα, τον άγνωστο στρατιώτη, τον υπερήφανο Τραντέλλενα, με τον δήμαρχο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του στις αλησμόνητες πατρίδες.

Το «παρών» στην ορκωμοσία έδωσαν από το γραφείο του πρωθυπουργού οι Ελένη Σώκου και Γιάννης Παπαγεωργίου. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.