, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά (Video)

Παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος αστυνομικός που τον Δεκέμβριο του 2022 πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα καθίσει στο εδώλιο ο 35χρόμπς κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Κώστα Φραγκούλη, Θεόφιλο Αλεξόπουλο «Σήμερα είχαμε την τύχη να εκδοθεί το συγκεκριμένο παραπεμπτικό βούλευμα που παραπέμπει τον κατηγορούμενο για της πράξεις της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών σε Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Έδρας του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Το δικαστικό συμβούλιο ακολουθώντας κατά γράμμα της πρόταση του Εισαγελέως που πρότεινε στο συμβούλιο δέχεται ότι ασφαλώς ο αστυνομικός βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρανόμως εκτελώντας πυροβολισμό εξουδετέρωσης αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή με πρόθεση όπως ακριβώς προκύπτει και από την αναγνώστη του βουλεύματος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.