, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος ΓΣΕΕ: «Αν δεν πετύχουμε αυτά που θέλουμε, δεν σταματούμε» (ΦΩΤΟ+Video)

«Η απεργία μας «πατάει» στα πόδια της και είναι η απόφαση των συνδικάτων. Αν δεν πετύχουμε αυτά που θελουμε, δεν σταματούμε» αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με κύρια αιτήματα τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου, την μείωση της ακρίβειας άλλα και τις καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ καλούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπούλος επισήμανε πως: «Θελουμε να πάρουμε τις αυξήσεις μας, αλλά όχι την «ονομαστική» τους αναφορά, αλλά με την αγοραστική τους δύναμη. Οι κλαδικές συμβάσεις ουσιαστικά ορίζουν τους μέσους μισθούς, ωστόσο υπογράφονται ελάχιστες και όπου υπογράφονται, δεν επεκτείνονται. Όταν ξέρουμε ότι οι ανισότητες έχουν πολλαπλασιαστεί, εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο, εκτός από το να ζητάμε αυξήσεις. Ο Πρωθυπουργός έδωσε μια αύξηση που δεν «υπακούει» σε καμία λογική. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αυξήσαμε τις τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα κ.α. αλλά οι επιχειρήσεις. Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεύτεροι στην ακρίβεια, με πρώτη χώρα τη Μάλτα. Επίσης, είμαστε πρώτοι στη συμμετοχή των κερδών στο Εθνικό εισόδημα. Η ανισότητα οδηγεί τους ανθρώπους στην απόγνωση , στην οργή και στο μίσος. Βάζουμε το αίτημα των συλλογικών συμβάσεων, θελουμε κατώτατο μισθό που θα έπρεπε να ήταν στα 908 ευρώ και όχι στα 830. Είναι εισόδημα και είναι σημαντικό και πάλι θα ήταν στα όρια της φτώχειας. Στις 17 Απριλίου κάνουμε την απεργία και ζητούμε τη συμβολή όλων. Παραδίδουμε τη σκυτάλη στο ΕΚΘ για να γίνουν δράσεις τις επόμενες 15 ημέρες και να ενημερωθεί ο κόσμος με το έντυπο υλικό. Η απεργία μας «πατάει» στα πόδια της και είναι η απόφαση των συνδικάτων. Αν δεν πετύχουμε αυτά που θελουμε, δεν σταματούμε. Θελουμε να πάμε παντού, να εξηγήσουμε στον κόσμο και να κριθούμε.Η ακρίβεια έχει ως αποτέλεσμα τον πληθωρισμό των κερδών και απεικονίζεται από τα ευρωπαϊκά στοιχεία από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Η ακρίβεια προκύπτει από τις 4-5 μεγάλες αλυσίδες της εφοδιαστικής αλυσίδας που κυριαρχούν στην αγορά και κάνουν εναρμονισμένες πρακτικές και δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Έχουν τις ίδιες τιμές και τις έχουν πάει στον «Θεό».

Επιπλέον, ο κ. Παναγόπούλος τόνισε ότι: «Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ πέτυχαν με τον ΟΑΣΘ να γίνει αναπληρωτικό πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου να μετακινούνται εκεί με αστικό από την Αριστοτέλους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται ακόμη παραπάνω».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης τόνισε «Ολοκληρώθηκε σήμερα με την συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου το διήμερο δράσεων και ενημέρωσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ενημέρωση για τους λόγους της απεργίας, για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, για την απεργία της 17 Απρίλη. Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά θα διοχετευτούν στην στην κοινωνία, θα γίνουν κατανοητά και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε, να δώσουμε το μήνυμα της αντίδρασης και της απαίτησης απο την κυβέρνηση των πολιτών για να έχουμε μια ευημερία στο μέλλον μας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται και να αμείβονται με αξιοπρέπεια, να μπορούν υγειής και ασφαλείς να γυρίζουνε στο σπίτι τους και να μην έχουν τον βραχνά της ακριβείας, η οποία έχει συρρίκνωση το πορτοφόλι τους και έχει φέρει μεγάλη δυσκολία στην ανταπόκριση των δυσκολιών και των λογαριασμών τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.