, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Στο έλεος του καιρού η πόλη – Οι βροχές «ξεγυμνώνουν» τον δήμο (ΦΩΤΟ)

Για ακόμα μία φορά έρμαιο του καιρού υπήρξε η Θεσσαλονίκη, όταν νωρίτερα σήμερα (31/05) ξέσπασε καταιγίδα.

Στο προσκήνιο επανήλθαν χρόνια προβλήματα της πόλης, με τον Δήμο να δηλώνει απών στις λύσεις που θα έπρεπε να είχε δώσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πόλη θύμισε εικόνες τριτοκοσμικών χωρών, με τους δρόμους πλημμυρισμένους από τα φρακαρισμένα φρεάτια, αλλά και από τις λακκούβες γεμάτες με νερά που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος λόγω της φθοράς τους.

Ένα από τα σημεία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κάθε φορά που ο καιρός «έχει τις μαύρες του» είναι η ιστορική αγορά Καπάνι, στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

«Άφαντος ο Δήμος»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Karfitsa ένας κρεοπώλης που έχει το κατάστημα του στην συγκεκριμένη περιοχή, «κάθε φορά που ξεσπάει καταιγίδα ο Δήμος είναι άφαντος». «Η στέγη εδώ στην αγορά είναι γεμάτη τρύπες, με αποτέλεσμα η βροχή να εισέρχεται απευθείας στη στοά. Εμείς μόνοι μας παίρνουμε μια σκούπα και προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα νερά. Το χειρότερο είναι ότι λόγω της κατάστασης ο κόσμος εξαφανίζεται όταν έχει άσχημο καιρό και συνακόλουθα ο τζίρος μας πέφτει δραματικά», λέει με λύπη ο καταστηματάρχης.