ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο σχιζοφρενής με το πιστόλι  

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
02/11/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο σχιζοφρενής με το πιστόλι  

Related Post

Ευαισθησία χωρίς αυτοκαταστροφή: Ο ψυχικός αντίκτυπος του πολέμου στον καναπέ μας

Με προσεισμικό έλεγχο προ 20ετίας το ΑΠΘ – Αμφίβολη η ασφάλεια των κτιρίων, πλήθος οι φθορές

«Στεγνώνει» το Δέλτα του Έβρου

Thessaloniki Pride: Η Τάμτα έβαλε «φωτιά» στη σκηνή και ξεσήκωσε το κοινό (ΦΩΤΟ+Video)

Πενταετή νοσηλεία στο τμήμα Ψυχιατροδικαστικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 43χρονο ο οποίος τραυμάτισε έναν  ποδηλάτη και στέρησε τη ζωή σ’ έναν εργάτη, αντίστοιχα, το 2019 και το 2020.  Στον κατηγορούμενο αποδόθηκε το ακαταλόγιστο ενώ  με βούλευμα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξαιτίας της νοσηρής διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Κατά την προδικασία, οι ψυχίατροι διέγνωσαν ότι το κίνητρο  για την τέλεση των πράξεων  ήταν η παραληρηματική πεποίθηση του ότι τα θύματα του είχαν επιλεγεί από τον διάβολο, με σκοπό τη θανάτωση τους, ο οποίος μέσω των ακουστικών ψευδαισθήσεων του μιλούσε και του έδινε οδηγίες. Έτσι, το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παρέπεμψε στο κακουργιοδικείο  για την επιβολή του κατάλληλου θεραπευτικού μέτρου που αποφάσισαν μόνο οι τρεις τακτικοί δικαστές, χωρίς να εξετάσουν την ουσία της υπόθεσης.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο 43χρονος εκστόμισε μετρημένες κουβέντες. Επισήμανε ότι ακούει φωνές και αφέθηκε στην κρίση των δικαστών για την περαιτέρω μεταχείριση του. «Θέλω να γίνω καλά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, αποδεχόμενος ότι δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο των πράξεων του γιατί πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου ήδη από την ηλικία των 30-31 ετών.

Τον πυροβόλησε στον δρόμο

Ο συγκεκριμένος άνδρας, το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2019,  οδηγώντας το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του, πλησίασε έναν 32χρονο Ρουμάνο που κινείτο  με  ποδήλατο  στο 11ο χιλιόμετρο της  Παλαιάς Εθνικής Οδού  Θεσσαλονίκης- Κιλκίς. Έβγαλε από το παράθυρο του συνοδηγού ένα πιστόλι, πυροβολώντας 4-5 φορές εναντίον του ποδηλάτη και κατόπιν  ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενος  προς το Κιλκίς.

 Στον παθόντα προκλήθηκαν δύο τραύματα στην οσφυϊκή χώρα και  στην κοιλιά ενώ επλήγη και η σπονδυλική στήλη. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και εισήχθη στη ΜΕΘ. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση,  νοσηλεύτηκε επί 10 μέρες και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών  απέφυγε το ενδεχόμενο του θανάτου.

Η έρευνα διεξήχθη από το  τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και αρχικά  ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων ενώ  η ανάκριση περαιώθηκε χωρίς να προκύψει η ταυτότητα του δράστη. Η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, τον Μάιο του 2021.

Στις 23 Αυγούστου 2020, σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κάριανης Καβάλας βρέθηκε νεκρός ένας 58χρονος αλλοδαπός, εργάτης γης, ο οποίος έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο (πιστόλι)  στο κεφάλι. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια. Η υπόθεση παρέμενε ανεξιχνίαστη επί περίπου έναν χρόνο.

Τυχαία σύλληψη

Στις 5 Ιουλίου 2021,  αστυνομικοί σταμάτησαν τυχαία τον (τότε) 40χρονο που οδηγούσε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πατέρα του. Μέσα στο όχημα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, με γεμάτη γεμιστήρα κι έναν μαχαίρι συνολικού μήκους 51 εκατοστών καθώς επίσης και  έξι σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις που περιείχαν ακατάληπτες φράσεις.

Από εκείνη την ημέρα  έως την 20η Αυγούστου 2021, ο εν λόγω άνδρας νοσηλεύτηκε στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας όπου διαπιστώθηκε  ότι πάσχει από  σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου.  Δεν παραδέχτηκε ότι  ήταν ψυχικά ασθενής ενώ από τους ψυχιάτρους διαγνώστηκε ότι η κατηγορία των παθήσεων στην οποία ανήκει είναι η πιο επικίνδυνη για την τέλεση εγκλημάτων κατά της ζωής.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης και από την ανάλυση ευρημάτων προέκυψε ότι  αυτός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 58χρονου. Στις  5 Οκτωβρίου 2021,  εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, στη Θεσσαλονίκη όπου έμενε μόνιμα. Κατά την προσαγωγή του ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Από το ιατρικό ιστορικό προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν δεχόταν την φαρμακευτική αγωγή ενώ οι γονείς του έβαζαν κρυφά σταγόνες με φάρμακο σε πόσιμα υγρά, όσο έμενε μαζί τους.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: Θεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ευαισθησία χωρίς αυτοκαταστροφή: Ο ψυχικός αντίκτυπος του πολέμου στον καναπέ μας
Health

Ευαισθησία χωρίς αυτοκαταστροφή: Ο ψυχικός αντίκτυπος του πολέμου στον καναπέ μας

Πώς οι εικόνες πολέμου επηρεάζουν την ψυχική μας ανθεκτικότητα και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε

Αναρτήθηκε από Κατερίνα Ιορδανίδη
23/06/2025
Με προσεισμικό έλεγχο προ 20ετίας το ΑΠΘ - Αμφίβολη η ασφάλεια των κτιρίων, πλήθος οι φθορές
Θεσσαλονίκη

Με προσεισμικό έλεγχο προ 20ετίας το ΑΠΘ – Αμφίβολη η ασφάλεια των κτιρίων, πλήθος οι φθορές

Το 2004, τρεις δεκαετίες μόλις από τον μέσο χρόνο κατασκευής των κτιρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομάδα καθηγητών του Τμήματος...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
23/06/2025
Next Post
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι αρωγός στις προσπάθειες να υπάρξει λύση στο Κυπριακό (Video)

K. Μητσοτάκης: Τον Δεκέμβριο έκτακτο βοήθημα για χαμηλοσυνταξιούχους - Ερχονται 12 νέες μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 24 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 24 Ιουνίου

Νίκη Κεραμέως: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγγυηθεί τη θρησκευτική ελευθερία όλων»

Φωτιά στη Χίο: Εξετάζεται σοβαρότατα το ενδεχόμενο οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας

Άρης: Ανακοίνωσε τον Πέδρο Αλβάρο έως το 2029 (ΦΩΤO)

Αλ. Τσίπρας: «Δεν υπάρχει πια διεθνής κοινότητα – Υπάρχει μόνο το δίκιο του ισχυρού»

Κατάρ: Η στιγμή της ιρανικής επίθεσης στην αμερικανική βάση (video)

Επίθεση στη Δαμασκό: Οι αρχές της Συρίας ανακοίνωσαν συλλήψεις

Εκρήξεις στην Ντόχα του Κατάρ

Ευρωβουλευτές ΝΔ: Ζητούν την άμεση αντίδραση της ΕΕ για την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Tο ένα πράγμα που χρειάζεται κάθε ζώδιο για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο

Ποια ζώδια θα δουν τη ζωή τους να γίνεται καλύτερη μέχρι τον Αύγουστο

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
19/06/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa