, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Στο σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό ο Χρήστος Σταϊκούρας – «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου μας» (ΦΩΤΟ+Video)

Στο σταθμό «Αγίας Σοφίας» του μετρό Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλαίσιο του Open House.

Ο κ. Σταϊκούρας έφτασε λίγο μετά τις 13.00 στο σταθμό και αφού χαιρέτησε τους πολίτες που περίμεναν σε ουρά για να ξεναγηθούν, εισήλθε στο χώρο μαζί με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Νίκο Ταχιάο και τον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

«Έχουμε αναλάβει ρόλους ρεαλισμού»

Αφού ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και παρακολούθησε τις ξεναγήσεις στις οποίες συμμετείχαν Θεσσαλονικείς αλλά και ξένοι επισκέπτες, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την παράδοση του έργου στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 παραμένει στο ακέραιο.

«Είχαμε την ευκαιρία ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να βρεθούμε στο μετρό. Όχι μόνο για να δούμε την πορεία των εργασιών, αλλά για να συζητήσουμε με τους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εύλογα αγωνιούν. Η δέσμευσή μας παραμένει στο ακέραιο. Η πόλη θα έχει σε λειτουργία το μετρό στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αυτή η εικόνα που αποκτούν οι πολίτες για το περιουσιακό τους στοιχείο, αποδεικνύει και καταδεικνύει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου μας. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται και η εύλογη καχυποψία που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη ημέρα του ΟΑΣΘ

Και πρόσθεσε ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου έκανε εκτενή αναφορά στον ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα λειτουργούν πέντε επιπρόσθετες γραμμές, 100 δρομολόγια, ενώ θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης 35 νέα λεωφορεία.

«Πριν έρθω στο μετρό είχα την ευκαιρία να μετακινηθώ μόνος μου με ΚΤΕΛ. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει το μετρό, υπάρχει κατ’ αντιστοιχία μια εύλογη ανησυχία των πολιτών για την καθημερινότητά τους. Οφείλουμε να είμαστε κοντά τους. Αυτούς τους τέσσερις μήνες, έχουμε αναλάβει ρόλους ρεαλισμού. Γιατί δε μπορούμε να καλλιεργήσουμε προσδοκίες που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γι’ αυτό με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, σε ό,τι αφορά την μετακίνησή του με λεωφορεία. Έτσι αξιοποιήσαμε ανθρώπινο δυναμικό που βρήκαμε μέσα στον ΟΑΣΘ, περίπου 20 οδηγούς. Ταυτόχρονα χθες ξεκίνησε επιπρόσθετη γραμμή. Μέχρι τις αρχές του έτους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες για προσλήψεις 150 οδηγών και ταυτόχρονα τον Απρίλιο του 2024 θα έχουμε και 110 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ν. Ταχιάος: «Έχουν ήδη ξεκινήσει οι δυναμικές δοκιμές – Τα πράγματα μπαίνουν σε τροχιά παράδοσης»

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πόλη ξεπερνά ένα έργο που είχε αναχθεί σε ανέκδοτο.

Όπως επεσήμανε: «Ξέρετε το μετρό έχει αναχθεί σε ένα έργο σύμβολο για την πόλη, αλλά με αρνητικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να αναστρέψουμε αυτή την εικόνα και αυτή η εικόνα αναστρέφεται μόνο όταν το μετρό τεθεί σε λειτουργία. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι δυναμικές δοκιμές που σημαίνει ότι γρήγορα τα πράγματα μπαίνουν σε μια τροχιά παράδοσης σε λειτουργία. Πιστεύω ότι στο δεύτερο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς αυτό θα είναι επιτεύξιμο. Και παράλληλα αυτό που προσπαθεί η Ελληνικό Μετρό σε συνεργασία με τον ανάδοχο είναι να κλείσει και όλες τις υπόλοιπες ανοιχτές εκκρεμότητες».

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα σήμερα μετακομίζει το εργοτάξιο του μετρό το οποίο υπάρχει μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό, που σημαίνει ότι ο χώρος αυτός θα επιστραφεί στην ΓΑΙΑΟΣΕ για να μπορέσει να την αξιοποιήσει. Είναι ένας πολύ καλός χώρος στην γωνία Μοναστηρίου με Καλού και μέσα σε 40 με 45 μέρες θα κλείσει και το φρέαρ της οδού Εγνατίας ώστε να είναι απρόσκοπτη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων».

Στ. Καλαφάτης: «Αυτό που απαιτείται είναι σκληρή δουλειά»

Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι Θεσσαλονικείς θα εκτιμήσουν θετικά το μεγάλο έργο του μετρό στο τέλος της ημέρας.

Συγκεκριμένα: «Το μετρό θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που απαιτείται είναι σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Είμαι σίγουρος πως στο τέλος της ημέρας οι Θεσσαλονικείς θα επικροτήσουν και θα χαρούν με τη χρήση αυτού του μοναδικού μέσου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.