, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία (ΦΩΤΟ + Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές έξω από το κτήριο της Πρυτανείας, έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στη νομική σχολή του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές, κρατώντας πανό στα χέρια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της διοίκησης και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της επέμβασης των ΜΑΤ που προηγήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές λίγο πριν τις 9 προχώρησαν σε νέα ανακατάληψη της νομικής και θα παραμείνει υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί που θα πραγματοποιηθεί συνέλευση φοιτητών για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα είπε ο κοσμήτορας της Νομικής Παναγιώτης Γκλαβίνης για την εκκένωση της κατάληψης η φοιτήτρια και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της νομικής Μαρία Εγρέ δήλωσε:

«Δεν θελουμε να απαντήσουμε προσωπικά στον κύριο Γκλαβίνη διότι δεν θεωρούμε ότι επωμίζεται μόνος του αυτές τις ευθύνες. Αυτές οι ευθύνες υπάρχουν παντού καθώς η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων εδώ και έξι εβδομάδες απαντούν με καταστολή στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών».

Σήμερα στις 4 το απόγευμα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.