, Δευτέρα
04 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: «The greek breakfast experience» – Πλούσιο ελληνικό πρωινό για όλους τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία (ΦΩΤΟ+Video)

Την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία του ελληνικού πρωινού είχαν σήμερα ταξιδιώτες και επισκέπτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Fraport Greece, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ ενθαρρυντική καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να δοκιμάσουν φρέσκα εκλεκτά προϊόντα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν στο χώρο του αεροδρομίου μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων· παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, κουλούρια, ελαιοψωμα, τσουρέκια, ελληνικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια, στραπατσάδα, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρουτοσαλάτα, χωριάτικη σαλάτα και οσπριάδα, λουκούμια, σιροπιαστά γλυκά όπως τρίγωνα Πανοράματος και τουλουμπάκια, ντολμαδάκια ελιές αλλά και φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ, τσάι, φρέσκους χυμούς και αναψυκτικά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece , Γιώργος Βήλος ο οποίος επεσήμανε ότι στόχος είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες το ελληνικό πρωινό, όπως προσφέρεται στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα, η παγκόσμια ημέρα τουρισμού και η εταιρεία μας αποφάσισε να γιορτάσει στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιό μας. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία καθώς έχει ενταχθεί ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός από την UNESCO. Γιορτάζουμε σήμερα με τους επιβάτες και τους συνεργάτες μας και προωθούμε ένα μέρος αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη μέσω του ελληνικού πρωινού. Είναι μια διοργάνωση που θέλουμε να επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Για ένα πρόγραμμα που φέρνει τα τελευταία 13 χρόνια κοντά τον Έλληνα παραγωγό με τον τελικό καταναλωτή έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Άρης Σουλούνιας. Ειδικότερα επεσήμανε πως πρόκειται για μια «διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται μια αναδιάρθρωση πηγαίνοντας στην επόμενη δεκαετία. Ευχαριστούμε πολύ τη Fraport και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα μέρος του προγράμματος και των γεύσεων στο ταξιδιωτικό κοινό».

Ελληνικό πρωινό: 1.300 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα στο πρόγραμμα

Ο κ. Σουλούνιας ανέφερε πως 1.300 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ελληνικού πρωινού, που έχει στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας με τη συμπερίληψη εκλεκτών τοπικών προϊόντων.

«Παράλληλα έχουν υπογραφεί τοπικά σύμφωνα με 53 περιοχές της Ελλάδας με πιστοποιημένους παραγωγούς. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ελένη Παπία ανέφερε πως 50 από τα 80 μέλη είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι που το απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο ελπίζουμε να συμμετέχουν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία».