, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το ΕΚΘ τίμησε τον ματωμένο Μάη του 1936 (ΦΩΤΟ+Video)

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του εργάτη τίμησαν σήμερα, Πέμπτη (9/5) την Εργατική Πρωτομαγιά μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και εργατικών σωματείων.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:30 έξω από το ΕΚΘ συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα προκειμένου να αποτίνουν φόρο τιμής στην μνήμη των εργατών που έχασαν την ζωή τους τον Ματωμένο Μάη του 1936.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κύπριανίδης τόνισε «Σήμερα 9 Μαΐου η Θεσσαλονίκη τιμά τους νεκρούς του Μάη του 1936, της σημαντικότερης ημερομηνίας των αγώνων του εργατικού κινήματος για την Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα. Από τότε το μήνα ήταν η οκτάωρη εργασία, οκτώ ώρες διασκέδαση και οκτώ ώρες ξεκούραση μέχρι και σήμερα αυτό προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε. Με τα νέα ρήγματα που φαίνεται ότι υπάρχουν και 8ωρο και στο πενθήμερο, υπήρξαν οι αυξήσεις που και αυτές της χρειαζόμαστε και σήμερα για να μπορούσε να αντιμετωπίσουμε το κύμα της ακρίβειας και η ασφάλεια στην εργασία ούτε τώρα υπάρχει ούτε τότε υπήρχε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.