, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το πρώτο Selfie Museum της Ελλάδας άνοιξε και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Το Selfie Museum στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο funhouse στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για όσους αγαπάνε τις φωτογραφίες. Η Γιασμίν Αλιζαντέ, που γνωρίζει καλά τον κόσμο των social media και η Μαρία Κουτουπά, που ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση, είχανε ως στόχο να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα μπορεί ο κόσμος να επισκέπτεται για να περνάει τον χρόνο του ευχάριστα μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι δυο λοιπόν συνδύασαν αυτά που γνωρίζουν και αγαπούν και έφεραν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έναν χώρο με χρώμα και φαντασία που αναμφίβολα θα αγαπήσουν οι λάτρεις της φωτογραφίας.

Η ιδέα ήρθε πριν από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι, όταν η Γιασμίν, ανακάλυψε ότι υπάρχουν χώροι στο εξωτερικό τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί ο κόσμος προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες. Έτσι θέλησε να φέρει την ιδέα και στην Ελλάδα. Μοιράστηκε την σκέψη της με την Μαρία και το σχέδιο τους άρχισε πολύ γρήγορα να τίθεται σε εφαρμογή. Σύντομα βρήκαν χώρο και άρχισαν να δίνουν μορφή σε όσα είχαν φανταστεί. Αντλώντας έμπνευση από όποιο μέρος ή αντικείμενο έβλεπαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν 30 διαφορετικά σκηνικά.

Φωτεινές επιγραφές, λαμπερές κορδέλες, δάσος, αεροδρόμιο, γαλλικό καφέ, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ των φωτογραφικών backround. Πολλά αντικείμενα φτιάχτηκαν από τις ίδιες χειρωνακτικά, ενώ αξιοποιήθηκαν και απλά υλικά όπως πλαστικές σακούλες και χαρτί περιτυλίγματος για να δημιουργηθούν τα σκηνικά φωτογράφησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «Κομμωτήριο». Εκεί βρίσκονται τρεις «κάσκες» κομμωτηρίου που άνηκαν στον πατέρα την Μαρίας, ο οποίος ασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πήραν νέο χρώμα και όψη και γρήγορα βρήκαν τη θέση τους στο Selfie Museum. Μεταξύ άλλων, ένα δωμάτιο ακόμα που κλέβει τις εντυπώσεις είναι αυτό με τους καθρέφτες, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκατοντάδες μικρά κομμάτια καθρέφτη και δημιουργούν οφθαλμαπάτη σε όποιον βρίσκεται εκεί.

Τα φωτογραφικά spot είναι εξοπλισμένα με ring light, ειδικό φωτισμό πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί το κινητό για τη φωτογράφηση, ενώ υπάρχουν και αξεσουάρ για να μπαίνουν οι επισκέπτες στο ρόλο του κάθε θέματος. Ο χώρος απευθύνεται σε παρέες, οικογένειες αλλά και επαγγελματίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο selfie-museum.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.