, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Το στοίχημα Κ. Μητσοτάκη για συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων στη Β. Ελλάδα

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως είπε θα υπάρξουν και άλλες επισκέψεις του στην πόλης μας μέχρι την κάλπη της 9ης Ιουνίου, παίρνοντας μόνο μια μικρή ανάσα τις ημέρες του Πάσχα.

Από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα η επιχείρηση προσέλκυσης ψηφοφόρων θα ενταθεί με μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από υπουργούς, βουλευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές οι οποίοι θα επισκεφθούν νομούς που δημοσκοπικά δείχνουν τάσεις να στραφούν δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός πως ο σχεδιασμός των προεκλογικών περιοδειών του Προέδρου της ΝΔ δεν έχει κλείσει, είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνει πολλές εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Το βάρος πέφτει στη συσπείρωση του παραδοσιακού «γαλάζιου» ακροατηρίου, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τα κόμματα που κινούνται δεξιά της Ν.Δ. ακολουθούν ανοδική πορεία. Για αυτό και η επιλογή της Θεσσαλονίκης για να στρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα βέλη του προς αυτά  δεν ήταν τυχαία, μιας και εδώ καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά τους.

Ο προβληματισμός είναι έντονος στην Πειραιώς, όχι μόνο για την Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην οποία η Ν.Δ τον Ιούνιο του 2023 σημείωσε 35% έναντι του 41% που είχε πανελλαδικά, αλλά και γιατί ήδη μετρά μια ήττα στον δήμο Θεσσαλονίκης  με την επιλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα και την επικράτηση του Στέλιου Αγγελούδη.

Το  «καμπανάκι» όμως στο επιτελείο της ΝΔ δεν έχει χτυπήσει μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας όπως το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία και τη Χαλκιδική.

Έχοντας λοιπόν κατα νου τα συγκεκριμένα δεδομένα, στη μάχη προσέλκυσης ψηφοφόρων  θα επιστρατευτούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη με στόχο εκείνοι που βρίσκονται πιο δεξιά να περιοδεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα  προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Νίκη. Ήδη  Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης κλείνουν εμφανίσεις .

Πάντως και στην κάλπη της 9ης Ιουνίου η ΝΔ αποδίδει εθνικά χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η σταθερή πορεία της χώρας και να προχωρήσει η μεταρρυθμιστική ατζέντα .Το μήνυμα που εκπέμπουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα στις ευρωεκλογές τονίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να πουν « όχι» στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό.

Τα αποκαλυπτήρια του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου

Στην  μάχη του σταυρού  ρίχνεται από την Τρίτη το πρωί όλη η ομάδα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, με περιοδείες ανά την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και τα 42 ονόματα που θα διεκδικήσουν μία θέση στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Μόλις την Πέμπτη άλλωστε έγινε γνωστή μία ακόμα υποψηφιότητα , αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Μετά και  τη συγκεκριμένη προσθήκη  απομένουν 10 θέσεις από τις 42 του ψηφοδελτίου, 6 για άνδρες και 4 για γυναίκες.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα πρέπει όμως να ανακοινωθεί και ο νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού καθώς ο Δημήτρης Τσιόδρας θα δώσει και αυτός  τη μάχη των Βρυξελλών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες όμως το Μέγαρο Μαξίμου θα ανακοινώσει και τον νέο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπρατάκου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.